Tüm ev sahiplerini ilgilendiriyor! Tespit edilirse büyük cezası var

Tüm ev sahiplerini ilgilendiriyor! Tespit edilirse büyük cezası var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek talimatı verdi. Bunu yapan ev sahipleri büyük ceza ödeyecek.

Konut kira artışlarına getirilen sınırlamalar ve bazı sınırlamaların da kaldırılması nedeniyle birçok ev sahibi, evlerini yeni kiracılara verme konusunda tereddüt yaşıyor. Bu durum, emlak piyasası için de ciddi bir tehdit oluştururken, piyasa istikrarının korunması için yeni bir takım kısıtlamaların gündeme gelebileceği iddia ediliyor.

Picture background

Ekonomi konusunda yeni bir döneme giren Türkiye’de, emlak vergilerinde de köklü değişikliklerin yaşanabileceği tahmin ediliyor. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi konusundaki bazı iddiaların artık hayata geçirileceği ihtimali her geçen gün kuvvetleniyor.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, yapılacak düzenlemelerin taslak aşaması büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Bu yeni düzenlemelerin ekonomik dengeyi sağlamak ve vergi adaletini tesis etmek amacı güttüğü de ifade ediliyor.

Picture background

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, bakanlık personeline gayrimenkul satış işlemlerini daha dikkatli incelemeleri konusunda kesin bir talimat verildi. Özellikle tapu harcı konusunda yapılan usulsüzlüklerin önlenmesi için denetimlerin artık çok daha sıkı yapılacağı belirtildi. Usulsüzlük tespit edildiğinde ise, usulsüz işlem yapmaya çalışanlara büyük cezalar kesilecek.

Kısa süre içerisinde yapılması beklenen resmi bir takım açıklamalarla birlikte yeni vergi düzenlemelerinin detayları netlik kazanacak ve bu düzenlemelerin tapu sahipleri ile emlak vergisi mükellefleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri daha iyi anlaşılmış olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.