Tuna Kaya: Çok sert düştü

Tuna Kaya: Çok sert düştü

Tuna Kaya, çok sert düştüğünü açıklayarak geleceği hakkında açıklamada bulundu.

Pek çok yatırımcı eldeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Geleceğin para birimi olarak gösterilen bitcoin ise son günlerde sert düşüş ile 58 bin dolar seviyesine kadar geldi. Pek çok kripto yatırımcısı ise boğa trendini bekliyorken bu olayların olmasına tepkili. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, ise sebeplerini tek tek açıkladı.

BİTCOİNDE SON DURUM

Açıldığı zamanda 1 dolar altında işlem gören bitcoin 73 bin dolara kadar gelerek rekor tazelemişti. Geleceğin yatırım aracı olarak belirtilen bitcoin, son günlerde yaşadığı dalgalanmalar ile yatırımcısını endişelendiriyor. 68 bin dolara kadar gelen bitcoin, ani bir düşüş yaşayarak 58 bin dolara kadar düşdü. Bitcoin ise anlık olarak 58 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

btcc-001.jpg

REKOR BEKLERKEN, GÜVEN KIRILDI

Halving dönemine giren bitcoinin kısa sürede rekor kırması bekleniyordu. Bitcoin üretim hızının azaltılması sebebiyle fiyatının yükseleceği ön görülüyordu. Bu noktada çoğu uzman kısa sürede rekor kıracağını iddia ediliyor. Ancak son yaşanan hadiseler ile bitcoin tarafında güvenin kırıldığı da söyleniyor.

KAYA: ÇOK SERT DÜŞTÜ

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, X hesabı üzerinde Bitcoin üzerinde yaşanan düşüşü değerlendirdi. 64 bin 500 desteğinde tutunamayınca sert düştüğünü söyleyen Kata, 56 bin 500 dolarda bitcoinin tutulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kaya, yaşanan düşüşün sebeplerini de açıkladı. Kaya, “Temmuz ayı başında Alman hükümeti tarafından 50 bin 000 bitcoin satışı yapılması, iflas eden Mt. Gox borsasının 9 milyar dolarlık dağıtımı, ABD hükümetinin elindeki BTC saklamasından satışlar, Genesis BTC ve ETH dağıtımı, ABD ekonomisindeki resesyon endişesi, İran-İsrail gerilimi ve amerikanın buraya güç transferi. Mübarek bu kadar FUD gelişmeyi bir araya getirmeyi nasıl başardınız. Burnumuzdan geldi. #Bitcoin ve altcoin piyasası boğaya girmeden ayı piyasasına soktular. Zararlarımız büyük. Faizler inecek. Para saçılacak. 2025 yılı ortalarına kadar o boğa gelecek. Bekleyeceğim..” dedi.

tuna-kaya-1451251.jpg

tuna-kaya.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.