Tunç Şatıroğlu günler öncesinde uyarmıştı! Bu kişilerin serveti durduğu yerde katlanıyor

Tunç Şatıroğlu günler öncesinde uyarmıştı! Bu kişilerin serveti durduğu yerde katlanıyor

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, sosyal medya hesabından yatırımcıları heyecanlandıran önemli bir açıklama yaptı.

Son günlerde açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın yatırımcılarını heyecanlandıran ifadeler kullandı. Şatıroğlu, altının 2 bin 400 doları geçmekte olduğunu söyleyerek “keşke daha çok ithal etseymişiz” dedi. Öte yandan ünlü ekonomistin gönderisinin altında “Alım yapmalı mıyız?” diye soran kullanıcılar dikkat çekti. Şatıroğlu, merakla beklenen cevabı verdi.

altin-dolar.jpg

ALTIN YÜKSELİŞTE

Yılın başlarında yükselen ancak Nisan ayında durgunluk gösteren altın, yatırımcısını korkutmuştu. Ancak yukarı yönlü bir seyir, ekonomistler tarafından bekleniyordu.

Durgun geçen geçtiğimiz haftalardan sonra, bugünlerde altın fiyatlarında artış görülmeye başlandı. 2 bin 400 doları geçen altın, yatırımcılarını heyecanlandırmaya başladı. Altın almayı düşünenlerse şu dönemde alım fırsatının doğup doğmadığını merak ediyor. Beklenmeli mi yoksa altın alımı için uygun bir zaman mı?

EKONOMİST SOSYAL MEDYASINDA PAYLAŞTI

Altın konusunda geçtiğimiz haftalarda yaptığı öngörülerle adından söz ettiren ekonomist Tunç Şatıroğlu, sosyal medya hesabında bugünlere dair yeni bir paylaşım yaptı. Ünlü ekonomist, altınını tutan kişilerin servetlerini katladıklarını söyledi.

Şatıroğlu, “Altın 2400 doları geçiyor. Bir ‘kenarda atıl duran’ altını tutanların serveti artıyor. Memleketin menfaatine bir gelişmedir. Keşke daha çok altın ithal etseymişiz. Bugün milli servet artmış olacaktı” ifadelerini kullandı.

tunc-satiroglu.jpg

Altını olanlar için büyük bir haber olan altının yükselişi, altın alımı yapmak isteyenleri düşündürmeye başladı. Bu kişiler “şu an altın almalı mıyız?” diye merak ediyor.

ALTIN ALMAK İSTEYENLERE TÜYO VERDİ

Şatıroğlu’nun yaptığı paylaşımın altına takipçilerinden yorumlar geldi. Bazı takipçileri altın alım fırsatı olup olmadığına dair akıllarındaki soruları Şatıroğu’na sordu.

Bir kullanıcı “Hocam yeni alım öneriyor musunuz?” diye sorunca Şatıroğlu da “2400’ün üzerinde kapansın yeni alım önereceğim demiştim” şeklinde cevap verdi.

tunc-satiroglu2.jpg

Şatıroğlu’nun bir başka gönderisinde dolarla ilgili fikirleri dikkat çekti. Ünlü ekonomist, “S&P500'de rekor geldikten sonra bugün de gümüş 30 doların üstüne çıktı. Dolar artmasa da dolar bazında yatırımlarımızla kazandık” dedi.

3 BİN LİRANIN ÜSTÜ TAHMİNİNİ PAYLAŞMIŞTI

Şatıroğlu, Nisan ayı sonunda da tahminlerini paylaşmış, gram altın ve ONS altında nelerin olacağına dair öngörülerinden bahsetmişti. ONS altında 2 bin 500 doları hedeflediğini söyleyen ekonomist, uzun vadeli yatırım olan altın için sabırlı olunması gerektiğini ifade etmiş, gram altının 3 bin liraya kadar yükseleceğini dile getirmişti.

Ancak ünlü ekonomist altının kısa vadede yatay seyrini koruyacağını ancak uzun vadede yükselişe geçeceğini altını çizerek ifade etmişti. BU sebeple altın yatırımcısına da “Yükseliş için sabırlı olun” uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.