Turizm devi iflas etti ‘Bayram öncesi seyahatler tek tek iptal edilecek’

Turizm devi iflas etti ‘Bayram öncesi seyahatler tek tek iptal edilecek’

Bayram öncesi tatilcilere büyük şok! Vatandaşların en çok tercih ettiği şirketlerden olan Turizm devi iflas etti.

Tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle diğer ülkelere kapılarını kapatarak kendi sınırları içerisinde karantina altına girdi. Bu süreçte birçok ülke ekonomik krize sürüklendi.

Pandemi dönemi bitmeden Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş tüm dünyada tedirginliği artırdı. Pandeminin üstüne savaşın denk gelmesi nedeniyle ekonomik kriz giderek derinleşti.

Ülkeler enflasyonla mücadele içerisine girerken birçok şirket ve işletmeye iflas bayrağını çekti. Bu süre zarfında en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Ülkelerin birbirine kapılarını kapatması üzerine ve ülke içerisindeki kısıtlamalar turizm sektörünü adeta baltaladı.

Ekonomik krizin yuttuğu firmalar bir bir iflas ederken bu kez iflas haberi turizm sektöründen geldi. Almanya merkezli tur operatörü FTI, iflas başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Türkiye, şirketin en çok tatil sattığı destinasyonlar arasında yer alıyordu.

fti-group-696x398.jpg

SEYAHETLERİ TEK TEK İPTAL EDECEK

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü olan ve adresi Münih'te olan turizm şirketi FTI, yerel mahkemeye iflas için dilekçesini verdi.

Mevcut seyahatlerinin etkilenmemesi için şirket konu üzerinde çalışmaya devam ederken, 4 Haziran'dan itibaren henüz başlamamış seyahatlerin iptal edileceği aktarıldı.

İflastan etkilenen müşteriler için para iadesi çalışmaları devam ederken, 11 bin çalışanı olan FTI, pandemi sürecinde Alman hükümetinden 595 milyon euro yardım aldığı ortaya çıktı.

thumbs-b-c-57103c89b5c57b5eebb1061cf4415cec.jpg

Nisan ayında FTI, Türkiye'ye olan talebin yüksek olduğunu ve pandemi öncesi 2019'da görülen rezervasyon sayılarını aşarak yeni bir rekor kırılacağını ifade edilmişti. FTI'nın iflasının Türkiye'deki turizm sektörü üzerindeki etkisi ise merak ediliyor.

En büyük operasyonlarını Türkiye ve Mısır’la yapan turizm şirketi FTI’ın iflasının ülkeye etkisini değerlendiren turizmciler firmanın yerinin kolay dolmayacağının altını çizerken, şirketin ayakta kalması için sektör temsilcilerinin organize hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.