Türk mobilya devi iflas etti! Yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Türk mobilya devi iflas etti! Yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Türkiye'de iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin en büyük mobilya şirketlerinden biri daha iflas kararını resmen açıkladı.

1993 yılında kurulan ve Kuzey Afrika, Orta Doğu, Doğu Avrupa’daki pek çok ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin en büyük mobilya üreticilerinden biri olan Endüstri Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi resmen iflas etti.

Türkiye'nin mobilya devleri arasında gösterilen dev şirket, iflas ettiğini resmen açıkladı. Tedarik zincirinin kırılması ve siparişlerdeki bir dizi aksaklıklara bir de maddi imkansızlıklar ve ekonomik kriz de eklenince mobilya devinin iflası kaçınılmaz oldu.

Nakit para akışını da rayına oturtmakta zorlanan dev şirket, bankalardan ihtiyacı olan kredileri de alamayınca kendisini bekleyen sondan kurtulamadı.

İflas haberi mobilya sektöründe bomba etkisi yaratırken, şirket bünyesinde çalışan yüzlerce işçi de işsizler kervanına katılmak durumunda kaldı.

Dev firmanın alacaklılarına gerekli duyuru yapılırken, alacaklılar paralarını kurtarabilmek için adeta bir yarışın içerisine girdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.