Türk mutfağının vazgeçilmezi 3 farklı şekilde ortaya çıkıyor 'Vucüt direncini arttırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor' 'Rengiyle göz alıyor'

Türk mutfağının vazgeçilmezi 3 farklı şekilde ortaya çıkıyor 'Vucüt direncini arttırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor' 'Rengiyle göz alıyor'
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      Advertisement

      Maraş'ın tescilli ürününde yılın son hasadı gerçekleşti.

      Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli ürünü "Maraş biberinde" dördüncü kırım hasat sonrası bu yılki üretim tamamlanmış oldu.

      aw080055-02.jpg

      Türk mutfağının vazgeçilmez tadı, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılan biberde üretim sürüyor. Tarlalarda toplanılan biberler sergilerde kurutulmaya bırakılıyor.

      3 FARKLI ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKIYOR

      Kurutulan biberler kentteki 50 civarındaki işletmede yaprak, pul ve toz şekline alarak satışa hazır hale getiriliyor. Dulkadiroğlu, Pazarcık, Türkoğlu ve Onikişubat ilçelerinin kırsal yörelerinde yetiştirilen Maraş biberi aroması, rengi ve acılığı ile dikkat çekiyor.

      aw080055-03.jpg

      ÇİFTÇİLER TELAŞA KAPILDI

      Maraş biberinde dördüncü kırım sonrası bu yılki üretim tamamlandı. Onikişubat ilçesinin Avşar Mahallesi'nde ise çiftçiler topladıkları biberleri temizleme telaşına girdi.

      aw080055-05.jpg

      Üretici Mehmet Avşaroğlu, “Biberde dördüncü kırım hasadını yapıyoruz. Havalar yağmurlu gittiği için biberi tam kurutamadık. Burada ise nemli biberleri kurularından ayırıyoruz. Biz belirli firmalara veriyoruz onlar ise Türkiye’nin çeşitli firmalarına pazarlıyor” dedi.

      aw080055-06.jpg

      Çalışan Ali İnce ise, “Biz yevmiye ile çalışmaya geldik çocuklarımızın rızkı için. Biberleri ayırıyoruz kurusunu, kötüsünü ve yaş olanları ayırıyoruz. Karışık, acı ve tatlı biberler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

      İlgili Haberler
      YORUMLAR
      YORUM YAZ
      UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
      Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.