Türk tarım devi halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'

Türk tarım devi halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'

Borsa İstanbul’da bir şirket daha halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvurdu. Bor Şeker, halka arz olmak için SPK başvurduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlerin arasına bir yenisi daha dâhil oluyor. Bor Şeker, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusu yaptığını açıkladı.

Bor Şeker halka arz sürecinde 70.000.000 TL değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle dağıtacak. Halka arz olacak şirketin halka açıklık oranı yüzde 29,17 olarak belirlendi.

SPK onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından şirketin BIST kodu ve halka arz fiyatı belli olacak.

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından yürütülecek halka arz sürecinde yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

Halka arz sonrası Borsa İstanbul "Yıldız Pazar"da işlem görecek olan Bor Şeker’in 2024 yılının ilk yarısında talep toplaması bekleniyor.

BOR ŞEKER TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Bor Şeker’in talep toplama tarihleri SPK’nın onay vermesinin ardından netlik kazanacak

BOR ŞEKER HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

Bor Şeker’in halka arzda hangi bankalardan talep toplayacağı ve yatırımcılara tahmini kaç lot dağıtacağı SPK onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından belli olacak.

BOR ŞEKER HAKKINDA

Bor Şeker, Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından 1983 yılında kurulmuştur. Niğde Bor Şeker Fabrikası, 2018 yılında DSL Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. tarafından özelleştirilmiştir.

Fabrika, her yıl gerçekleştirdiği yatırımlarla üretim kapasitesini ve kalitesini artırarak şeker üretimine devam etmektedir. Bor Şeker, sadece ulusal kalite standartlarını değil, aynı zamanda uluslararası kalite standartlarına uygun kristal şeker üretimi yaparak faaliyet ve kalite politikasını yüksek bir hedefle sürdürmektedir.

Şirket, 2020 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar kapsamında 40 ton/h buhar kazanını bünyesine eklemiştir. 2023 yılı itibariyle ise pancar yıkama tesisi kurulum seviyesini 10.000 ton/gün olarak belirlemiştir. Bor Şeker, sürekli olarak yenilikçi yatırımlarla üretim teknolojisini güncellemekte ve sektördeki lider konumunu sürdürmeyi hedeflemektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.