Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye taşrada görevlendirilmek üzere yapılacak alımlara ilişkin şartlar ve sınav yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
SINAV BAŞVURU ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI
Giriş sınavı ve yeri
(1) Giriş sınavı, boş pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre Genel Müdürlükçe uygun görülen zaman ve yerlerde sınav komisyonu tarafından yapılır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar, sözlü sınava alınmazlar.
(2) Sınav komisyonu uygun gördüğü takdirde giriş sınavının yazılı kısmını, ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya bu konuda uzmanlaşmış diğer kamu kurum ve kuruluşlarından birine yaptırabilir. Sınava ilişkin hususlar, Genel Müdürlük ile sınavın yaptırılacağı kuruluş arasında yapılan protokolle belirlenir.
Giriş sınavı duyurusu
(1) Giriş sınavına katılma şartları, sınavın şekli, sınav tarihi ve yeri, asgari KPSS puanı, başvuru yeri, ilk ve son başvuru tarihleri, başvuru şekli, başvuruda istenecek belgeler, başvuru evrakının temin edileceği yerler, sınav konuları, atama yapılması planlanan pozisyon sayısı ve gerekli görülen diğer hususlar sınav komisyonunca yazılı sınav tarihinden en az 30 gün önce Resmî Gazete’de ve Genel Müdürlük internet sitesi ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulur.
Giriş sınavı başvuru şartları
(1) Giriş sınavına katılmak isteyenlerin son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki şartları taşımaları gerekir:
a) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
b) Yurt içindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Genel Müdürlüğün ihtiyacına göre giriş sınavı duyurusunda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.
c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS’den 70 puandan az olmamak üzere giriş sınavı ilanında belirtilmiş olan asgari puanı almış olmak.
ç) İlanda belirtildiği takdirde çalışma süresi, sertifika, lisans ve benzeri şartları taşımak.
d) Gerek görülmesi halinde, ilanda belirtilmiş olan asgari YDS/e-YDS puanını veya ÖSYM tarafından hazırlanan YDS/e-YDS eşdeğerlik tablosuna göre geçerli bir sınav puanını almış olmak.
Giriş sınavı başvuru işlemleri
(1) Giriş sınavı başvurusu, şahsen veya posta yoluyla ilanda belirtilen adrese ya da ilanda belirtildiği takdirde internet üzerinden yapılabilir.
(2) Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Personel Daire Başkanlığından veya Genel Müdürlük internet adresinden temin edecekleri başvuru formuna aşağıdaki belgeleri eklerler:
a) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği).
b) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.
c) Fotoğraflı özgeçmiş.
ç) Görevini yapmasına engel olabilecek akli veya bedensel engeli olmadığına dair yazılı beyan.
d) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.
e) İlanda belirtilmişse yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge.
f) İlanda istenilen diğer belgeler.
(3) İnternet üzerinden başvuruların kabul edilmesi durumu haricinde, ikinci fıkrada sayılan belgelerin son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğe teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Personel Daire Başkanlığınca onaylanabilir.
(4) Posta ile yapılan başvurularda, ikinci fıkradaki belgelerin giriş sınavı duyurusunda belirtilen son başvuru tarihine kadar Genel Müdürlüğe ulaşmış olması gerekir. Postadaki gecikmeler ve son başvuru tarihi mesai bitiminden sonra Genel Müdürlük kayıtlarına geçen başvurular dikkate alınmaz.