Areda Piar araştırma şirketinin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmada tüketicilerin 33,8’si en çok spagettiyi tercih ettiğini belirtti. En sevilen makarna çeşitlerinin ilk 5’inde ise; yüzde 16 ile burgu, yüzde 13,7 ile kalem, yüzde 9,7 ile kelebek ve yüzde 8 ile fiyonk olarak belirlendi.
MAKARNA TERCİHİ DOMATES SOSLU
Araştırmaya göre Türkiye'de en çok tercih edilen makarna soslarında ise yüzde 33 ile domatesli ve yüzde 21,6 ile salçalı soslar ilk sırada yer alırken hemen ardından yüzde 15 ile kremalı, yüzde 14,2 ile yoğurt soslu makarna geliyor.
HAFTADA EN AZ BİR GÜN MUTLAKA MAKARNA TÜKETİYOR
Araştırmaya katılanların yüzde 42,8’si haftada bir kez, yüzde 32’si ise haftada 2-3 kez makarna tüketiyor. Yüzde 19,5 de iki haftada bir veya uzun aralıklarla tercih ediyor.
MAKARNANIN YANINDA EN ÇOK TAVUK TÜKETİLİYOR
Araştırmaya göre tüketicilerin makarna yanında tavuk tüketiyor. Katılımcıların yüzde 66’sı makarnanın yanında tavuk tüketirken yüzde 29,4’ü et tercih ediyor. Yüzde 4,6 ile balık ise üçüncü sırada yer alıyor.
MAKARNA VE EKMEK AYNI ANDA YENİR Mİ ?
En çok merak edilen konulardan birisi de makarnanın yanında ekmek yenir mi yenmez mi? Araştırmaya katılanların yüzde 77,5’i makarnayı ekmekle bir arada tüketmezken yüzde 22,5’i ekmekle tercih ediyor.
METODOLOJİ
Areda Piar tarafından 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Benim Markam' makarna araştırmasına bin 100 kişi katıldı. Tüketici eğilimlerini düzenli olarak ele alan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildi.