Türkiye'den yola çıkan gemide tonlarca kokain ele geçirildi: 7'si Türk 10 gözaltı

Türkiye'den yola çıkan gemide tonlarca kokain ele geçirildi: 7'si Türk 10 gözaltı

İspanyol polisi tarafından Türkiye'den yola çıkan bir kargo gemisinde 4 ton kokain ele geçirilirken, 7'si Türk toplam 10 mürettebat gözaltına alındı.

İspanya’nın Lanzarote Adası’nın kuzeydoğusunda gerçekleştirilen operasyonda Türkiye’den hareket ettiği öğrenilen bir kargo gemisinde 4 ton kokain ele geçirildi.

İspanyol yetkililer, Kanarya Adaları’na yakın bir bölgede durdurulan gemide, aralarında kaptanın da bulunduğu 7 Türk, 2 Azerbaycanlı ve 1 Hollandalı olmak üzere 10 mürettebatın gözaltına alındığını duyurdu.

Operasyon, Lizbon merkezli Uyuşturucu Kaçakçılığı Analiz ve Operasyon Merkezi (MAOC-N) tarafından yapılan izleme çalışmaları sonucu, İspanyol ve Fransız Gümrük İdaresi’ne ait iki geminin ortak müdahalesiyle gerçekleştirildi.

İspanya polisi ve vergi dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 70 metre uzunluğundaki “Ras” isimli gemi Tanzanya bayrağı altında seyir halindeyken Lanzarote'den 130 deniz mili açıkta durduruldu. Gemi, Atlantik’teki takımadalardan kuzeybatı Afrika’ya doğru ilerlerken Batı Afrika’da herhangi bir yükleme veya boşaltma yapmadan, şüpheli hareketlerde bulunarak rotasını İber Yarımadası’na çevirmişti.

Düzensiz manevraları nedeniyle şüphe uyandıran gemi, 6 Avrupa Birliği ülkesinin ve Birleşik Krallık’ın iş birliği yaptığı Lizbon merkezli MAOC-N tarafından izlendi ve İspanyol polisinin koordinasyonuyla operasyon gerçekleştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.