Türkiye'nin 3 dev şirketine soruşturma: Nedeni belli oldu

Türkiye'nin 3 dev şirketine soruşturma: Nedeni belli oldu

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin 3 dev şirketi hakkında çeşitli iddialar nedeniyle soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ve iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş'nin cam geri dönüşüm sektöründeki faaliyetleriyle ilgili bazı teşebbüslerin işlerini zorlaştırdığı iddiasıyla ilgili olarak Kurul, 2021 yılında yaptığı ön araştırma kapsamında, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan taahhütleri kabul etmiş ve bu taahhütleri bağlayıcı hale getirmiştir.

Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği ve bu taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı konusunda yapılan inceleme sonucunda, elde edilen bulgular ciddi bulunarak Şişecam ve Çevre Sistemleri hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, bu kapsamda gerçekleştirilen yerinde incelemelerde elde edilen bulgular doğrultusunda, Şişecam Çevre Sistemleri ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin cam kırığı fiyatlarını birlikte belirlemek, rekabeti kısıtlama amacı taşıyan bölge ve müşteri paylaşımı yapmak ve rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla doğrudan soruşturma açılmasına karar verilmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.