Türkiye'nin dev cam fabrikası iflasın pençesinde! Kimse bunu beklemiyordu

Türkiye'nin dev cam fabrikası iflasın pençesinde! Kimse bunu beklemiyordu

Son aylarda küresel ekonomik kriz, özellikle üretim yapan sanayiciler üzerinde büyük bir etki yarattı.

Banka kredilerine getirilen kısıtlamalar, birçok firmayı üretimlerini sekteye uğratmaya zorladı ve nakit sıkıntısı ile borçların hızla artması da iflas riskini artırdı.

bw-782023-4645349383.jpgÖnde gelen dev markaların bile konkordato ilan etmek zorunda kaldığı bu dönemde, Türkiye'nin önde gelen cam üreticilerinden birisi olan EA Cam Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de bu durumdan etkilendi. 2010 yılında Bursa'da kurulan firma, binlerce metre cam üretimi ile sektörde dikkat çekiyordu.

sisecam-balikesir-elyaf-fabrikasi.jpgFirmanın borçlarının birikmesi sonucu, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 3 ay geçici konkordato mühleti verildi. Bu süreçte, firma hakkında yeni icra ve iflas takipleri yapılamayacak ve alacaklılar da 7 günlük kesin süre içinde itirazda bulunabilecekler.

getty-463772007-61067.jpgEA Cam Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato sürecini başarıyla tamamlayarak üretime devam etmesi bekleniyor. Bu süreç, firmanın mali yapısını düzene sokmak ve operasyonlarına devam edebilmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.