Türkiye’nin dev şirketi iflasın eşiğinde! 50 yıldır faaliyet gösteriyordu

Türkiye’nin dev şirketi iflasın eşiğinde! 50 yıldır faaliyet gösteriyordu

50 yılı aşkın faaliyet gösteren dev şirket iflasın eşiğine geldi. Ünlü şirket konkordato talep etti.

50 yılı aşkın bir geçmişe sahip Emak Fan Endüstri AŞ, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket, mahkeme tarafından üç aylık geçici mühlet alırken, konkordato komiseri olarak üç kişi atandı.

1968 yılında kurulan Emak Fan Endüstri, Türkiye’nin büyük inşaat projelerine imza atmış bir firma olarak tanınıyor. Şirket, özellikle 7 büyük metro inşaatında ve tünel projelerinde önemli roller üstlendi. Ayrıca, otel havalandırma sistemleri gibi çeşitli projelerde de başarılı sözleşmelere imza attı. Yurt dışı ihracatlarıyla da dikkat çeken şirket, Yalova’dan ülke ekonomisine katkıda bulundu.

sdasdasdsd.jpg

Konkordato başvurusu kapsamında, şirket genel müdürü ve sahibi Ali Timurhan Güç adına mahkeme tarafından Alaattin Hamlacı, Doğan Gül ve Nihat Güman konkordato komiseri olarak atandı.

2020 yılında verdiği röportajda, Ali Timurhan Güç, Emak Fan'ın 7 büyük metro ve 220 tünel projesini tamamladığını, devlet destekleriyle 3 milyon 500 bin liralık makine parkuruna sahip olduğunu belirtmişti. Ayrıca, ihracatlarının 10 milyon dolar seviyesine ulaştığını ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.