Türkiye’nin dört bir yanını bu yöntemle dolandırdılar! ‘Hayatım bir gecede mahvoldu’

Türkiye’nin dört bir yanını bu yöntemle dolandırdılar! ‘Hayatım bir gecede mahvoldu’

Dolandırıcıların yeni yöntemi hayrete düşürdü. Mağdurların telefonları kilitlendi, yüz binlerce liraları bir anda buhar oldu.

Dolandırıcılar, mobil bankacılık uygulamalarını hedef alarak binlerce kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Son dönemde yaşanan bir dolandırıcılık yöntemi ise dikkat çekti. Dolandırıcılar, mağdurların bilgisi ve rızası olmadan mobil bankacılık uygulamalarına sızarak adlarına yüz binlerce liralık krediler çekip, bu paraları tanımadıkları kişilerin hesaplarına aktardı. Türkiye genelinde İzmir, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul gibi illerden birçok kişi bu yöntemin kurbanı oldu.

Mağdurlar, bir gecede telefonlarının kilitlendiğini ve sabah uyandıklarında yüksek miktarda kredi borcuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Birçoğu, "Bir gecede hayatımız mahvoldu" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Hukukçular ise bu olayın bankaların sorumluluğunu gündeme getirdiğini belirterek, mağdurların tazminat davaları açabileceğini ve bankaların güvenlik zaafiyetlerinden dolayı sorumlu tutulabileceğini ifade etti.

Bu tür dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte, vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği ve mobil bankacılık uygulamalarında ek güvenlik önlemlerinin alınmasının önemine vurgu yapıldı.para-456.webp

“TELEFONUMU AÇMAYA ÇALIŞTIM, AÇAMADIM”

Mobil bankacılık dolandırıcılığı mağdurları yaşadıkları korkunç deneyimleri dile getirdiler. Birçok kişi, farkında olmadan adına yüksek miktarlarda kredi çekildiğini ve bu paraların tanımadıkları kişilere transfer edildiğini belirtti. Mağdurlardan biri, "313 bin TL çekildi ve bu paranın bir kısmı bilmediğim bir şahsa gönderildi.

“HAYATIM VE DÜZENİM BİR GECEDE MAHVOLDU”

Telefonumu açmaya çalıştım, ama ekranın karanlık olduğunu gördüm," diye konuştu. Bir başka mağdur ise, "Hayatım bir gecede mahvoldu. Sigorta şirketinden gelen mesajla üzerime kredi çekildiğini öğrendim. 308 bin 700 TL kredi çekilmiş ve 4 dakika içinde 38 bin TL, 95 bin TL ve 95 bin TL olarak farklı kişilere transfer edilmiş," dedi.

Mağdurlar, bankaların yaşanan bu olaylara tepkisiz kalmalarından ve dolandırıcılık sırasında kendilerine ulaşılmamasından şikayetçi. Bir mağdur, "Dolandırıcı benim başka bir bankadaki hesabıma para gönderirken banka o zaman şüpheli işlem olarak hesabı durdurdu. Fakat ilk transfer sırasında kimse beni aramadı," şeklinde konuştu.

"HİÇ KULLANMADIĞIM KREDİNİN TAKSİTLERİNİ ÖDÜYORUM"

Bazı mağdurlar, kullanmadıkları kredilerin taksitlerini ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, “Borçlu durumdayım. Maaş hesabım olduğu için taksitleri ödüyorum şu an. Hiç kullanmadığım bir kredinin taksitlerini ödüyorum” dedi. Bir başka mağdur, bu kadar yüksek miktarda kredinin nasıl bu kadar hızlı çekilebildiğini sorgulayarak, "Normalde böyle bir kredi çekmek istesek banka onay vermez, nasıl oldu da saniyeler içinde bu kredi çekilebildi?" diye sordu.

para30978.jpg

"TAZMİNAT DAVALARI GÜNDEME GELEBİLİR"

TÜKONFED Hukuk Üyesi Tayfun Üzülmez, bu tür dolandırıcılık vakalarında bankaların ciddi sorumluluğu olduğunu vurguladı. Üzülmez, "Bankalar, kişisel verilerin korunmasından ve paranın güvenliğinden sorumludur. Bu konuda tazminat davaları gündeme gelebilir. Çünkü bankaların kusursuz sorumluluk dediğimiz bir sorumluluk türü var" dedi.

Mağdurlar, şimdi bankaların ihmali nedeniyle haklarını mahkemede aramaya hazırlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.