Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcıları belli oldu

Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcıları belli oldu

Fransız nPerf şirketi, Türkiye’nin internet sağlayıcılarını performans açısından değerlendirdiği raporunu yayınladı. Bir yıllık verilere göre Turknet, Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı oldu.

Geçtiğimiz yıl en hızlı internet sağlayıcıları listesinde liderliğe oturan ve bu unvanı bu sene de elinde tutmayı başaran Turknet, indirme ve yükleme hızı ile kullanıcılarına hizmet verdi.

Picture background

Fransız araştırma şirketi nPerf’in yayımladığı raporuna göre, Turknet hem indirme hem de yükleme hızlarında en yakın rakipleri Türk Telekom ve GIBIRNET‘i geride bırakarak en iyi performans gösteren internet sağlayıcısı oldu.

Ayrıca Turknet’in gecikme süreleri (ms), akış (streaming) ve gezinti (browsing) performansları da oldukça etkileyici bulundu.

Picture background

Yayımlanan raporda, Türk Telekom ve GIBIRNET Turknet’in hemen ardında sıralanıyor. Her iki sağlayıcı da indirme ve yükleme hızları konusunda oldukça başarılı performans sergilemiş olsa da Turknet’in sunduğu hızlara ulaşamadılar.

Türkiye’de internet hızı ve kalitesi özellikle son birkaç yılda büyük gelişim gösterdi. nPerf’in raporları, bu gelişimin somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor ve internet kullanıcıları daha yüksek hızlarda ve kaliteli bir hizmet alıyor.

Picture background

Türkiye’deki mobil internet karşılaştırmasında ise daha çekişmeli bir tablo ortaya çıktı. nPerf’in araştırmalarına göre, Turkcell, indirme ve yükleme hızları konusunda rakiplerinin önünde yer alsa da internet gezinti hızları ve gecikme hızları konusunda Vodafone, YouTube’da video izleme hızları konusunda ise Türk Telekom birinciliği göğüslüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.