Türkiye’nin en zeki şehirleri belli oldu

Türkiye’nin en zeki şehirleri belli oldu

Zeka Testi Merkezi internet sitesi, kullanıcılarının zeka testilerinde yaşadığı şehirler de soruldu. Test sonuçlarına göre Türkiye'nin en zeki 10 il sıralaması belli oldu.

Türkiye’nin en zeki şehirleri belli oldu

Zeka Testi Merkezi tarafından Türkiye genelinde bir milyondan fazla katılımcının yer aldığı IQ testi sonuçlarına göre, Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu.

Ankete toplam 1 milyon 214 bin 505 kullanıcı katıldı. Çalışmanın sonucuna göre Türkiye'de yaşayan vatandaşların IQ değerleri ölçüldü ve ortalamaya göre bir sonuç elde edildi. Çıkarılan Türkiye IQ haritası için 81 ilden 63 il katılım göstermiş oldu.

9458.jpg

TÜRKİYE'DE IQ SEVİYESİ EN YÜKSEK 10 İL

10. Kırklareli - 103.38: Listenin onuncu sırasında yer alan Kırklareli, Türkiye'nin en zeki illeri arasında kendine sağlam bir yer edindi.

9. Bursa - 103.47: Bursa, Türkiye'nin en köklü şehirlerinden biri olmanın yanı sıra zekâ düzeyiyle de dokuzuncu sıraya yerleşti.

8. Balıkesir - 103.59: Balıkesir, zekâ testinde sekizinci sırayı alarak dikkat çeken illerden biri oldu. Şehir, hem doğal güzellikleri hem de eğitim seviyesi yüksek nüfusuyla öne çıkıyor.

7. Kocaeli - 103.85: Sanayi ve teknoloji şehri Kocaeli, yedinci sıraya yerleşerek Türkiye'nin en zeki illeri arasında kendine yer buldu.

6. İstanbul - 104.02: Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul, zekâ testi sonuçlarına göre altıncı sıraya yerleşti. Bu sonuç, İstanbul'un sadece nüfus yoğunluğuyla değil, aynı zamanda entelektüel potansiyeliyle de önemli bir şehir olduğunu gösteriyor.

5. Çanakkale - 104.02: Çanakkale, Türkiye'nin en zeki illeri sıralamasında beşinci sırada yer alarak dikkat çekiyor. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan şehir, zekâ düzeyiyle de öne çıkıyor.

4. Muğla - 104.12: Muğla, zekâ testi sonuçlarına göre dördüncü sıraya yerleşti. Muğla, doğal güzellikleriyle olduğu kadar zeki bir nüfusa da ev sahipliği yapıyor.

3. İzmir - 104.51: İzmir, sıralamada üçüncü sıraya yerleşerek dikkatleri üzerine çekti. İzmir'in bu başarılı performansı, şehirdeki entelektüel potansiyeli vurguluyor.

2. Ankara - 104.91: Başkent Ankara, zekâ testinde ikinci sırayı alarak Türkiye'nin en zeki illeri arasında yerini aldı. Şehir, bilgi ve kültür düzeyi yüksek nüfusuyla öne çıkıyor.

1. Eskişehir - 105.20: Türkiye'nin en zeki ilan edilen Eskişehir, Zekâ Testi Merkezi tarafından yapılan test sonuçlarına göre birinci sıraya yerleşti. Eskişehir, zekâ düzeyi yüksek bireyleriyle dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.