Türkiye'nin tarım devi iflas bayrağını çekti: Biriken borç 1 milyar TL’yi aştı

Türkiye'nin tarım devi iflas bayrağını çekti: Biriken borç 1 milyar TL’yi aştı

Peş peşe gelene iflas haberlerine Türkiye'nin köklü tarım firması da eklendi.

Tarım sektöründe önemli bir aktör konumunda olan; Laris Tarım Ürünleri İthalat ve Ticaret Ltd. Şti., Kaya Beşeri İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Platin Kimya Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş. ile bu üç şirketin sahipleri Avram Zavaro, İzzet Zavaro ve Murat Zavaro'nun konkordato talepleri reddedildi.

Mahkeme tarafından varılan kararla beraber şirketler ve sahiplerini hacizlere karşı koruyan tedbir kararları kaldırıldı.

Geçen aylarda, ilaç üretimi ve tarımsal gübre alanlarında Türkiye'nin önde gelen bu şirketleri adına konkordato talebinde bulunulmuştu.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada karar, geçtiğimiz cuma günü açıklandı. Mahkeme, hem şirketlerin hem de sahiplerinin konkordato başvurusunu reddetti. Aynı zamanda konkordato komiserlerinin görevlerine de son verildi. Şirketlere yönelik bu süreçte uygulanan koruma tedbirleri de kaldırıldı.

Türkiye'nin Tarım Devi İflas Bayrağını Çekti: 1 Milyar Lira Borç Birikti - Resim: 2

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın müdahalesiyle şirketin Antalya'daki fabrikasının faaliyetleri 21 Mayıs 2024’te mahkemeden 3 aylık geçici mühlet kararı alınmış olsa da durduruldu.

Bakanlığın söz konusu kararı, grup şirketlerinin finansal zorluklarını daha da güçleştirdi. Komiser heyeti tarafından hazırlanan 19 Eylül tarihli raporda, grup şirketlerinin toplam borcunun 1 milyar TL’yi aştığı belirtildi.

Faaliyetlerinin durdurulması, şirketlerin mali durumunu daha da içinden çıkılması zor bir duruma sürükledi.

Türkiye'nin Tarım Devi İflas Bayrağını Çekti: 1 Milyar Lira Borç Birikti - Resim: 1

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.