Türkiye'nin ünlü süt markası iflas etti. Her markette satılıyordu

Türkiye'nin ünlü süt markası iflas etti. Her markette satılıyordu

Daha öncesinde tüm marketlere ürün gönderen Türkiye'nin ünlü süt firması iflas etti.

Dünya genelinde süregelen ekonomik kriz, ülkemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Orta Doğu'da yaşanan İsrail-İran gerilimi, piyasalarda olumsuz etkiler yaratırken, ham madde ve tedarik sorunları büyük şirketleri zor duruma sokmuş durumda. İç piyasada döviz kurundaki yükselişle birlikte birçok firma iflasın eşiğine gelmişken, son yapılan açıklama herkesi şaşırttı. Türkiye'nin ünlü süt firması iflas etti! Tüm marketlere ürün tedarik eden firma, binlerce çalışanını işsiz bıraktı.

ÜNLÜ SÜT FİRMASI İFLASINI AÇIKLADI

Türkiye'deki ekonomik kriz, dev şirketlerin birer birer batmasına yol açıyor. Konya merkezli ünlü süt ve süt ürünleri üreticisi Sel Süt, borçları nedeniyle iflas etti. Ülkemizde derinleşen ekonomik kriz, büyük şirketleri de etkilemeye devam ediyor. Önemli süt üreticilerinden biri olan Sel Süt, borçlarını ödeyemediği için iflas kararı aldı.

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen kararla Sel Süt'ün iflas süreci başlatıldı. Mahkeme, şirketin borçlarını ödeyemez duruma geldiğini ve iflasın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

TÜM MARKETLERE ÜRÜN SAĞLIYORDU, BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Mahkeme, Süt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasıyla ilgili şu kararı verdi:

"Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 04.02.2022 tarihli ve 2021/494 sayılı kararı ile Konya Ticaret Sicil Memurluğunun 28108 Sicil numaralı müflisinin iflasına, iflasın aynı tarih ve saat 11.34’te açılmasına karar verilmiştir."

Son dönemde birçok şirket, ekonomik kriz nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve artan maliyetler, şirketlerin ayakta kalmasını zorlaştırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.