Türkiye’nin ünlü yumurta devi iflas etti! 51 yıldır faaliyet gösteriyordu

Türkiye’nin ünlü yumurta devi iflas etti! 51 yıldır faaliyet gösteriyordu

Türkiye’nin 51 yıllık dev yumurta üretici iflas etti. Haber piyasada şok etkisi yarattı.

Türkiye genelinde bilinen Baranok Yumurta markası, ekonomik zorluklar sebebiyle iflas bayrağını çekti. 51 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen yumurta üreticilerinden biri olarak öne çıkan Baranoklar Tavukçuluk Gıda Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş., vergi borçları sebebiyle iflas başvurusu yaptı.

Baranok Yumurta'nın iflasıyla birlikte, şirketin Konya'daki faaliyetleri de sona erdi. Öte yandan firmada çalışan yüzlerce kişi işsiz kaldı. Ekonomik kriz koşullarının şiddetlenmesi ve mali zorluklar, köklü firmanın ayakta kalmasını daha da zorlaştırdı. Bu durum, Konya ve çevresindeki tüketiciler ve sektör temsilcileri arasında büyük bir şaşkınlık ve üzüntüye sebep oldu.

9thvyorcjes2xpn8i80apw.webp

ALACAKLILAR SIRAYA GİRDİ

Baranok Yumurta'nın kapanması, Türkiye genelindeki ekonomik zorlukların ve artan şirket iflaslarının bir göstergesi olarak görülürken son yıllarda birçok sektörde benzer olayların yaşanması, ekonomik dengesizliklerin sektörel etkilerini tekrar gözler önüne serdi.

Konya 1. İcra Dairesi, Baranoklar Tavukçuluk Gıda Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin iflasını resmen onayladı. Ayrıca, şirketin vergi borçları da iflas sürecinde önemli bir yer etti. Öte yandan Konya İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün 431 bin 220 TL'lik alacağı, alacaklılar listesinde üçüncü sırada yer aldı.

yumurta1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.