TUSAŞ saldırganları Türkiye'ye paramotorla girdi iddiası

TUSAŞ saldırganları Türkiye'ye paramotorla girdi iddiası

TUSAŞ’a yönelik saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Türkiye’ye paramotorla giriş yaptıkları ve dijital keşif yöntemi kullandıkları iddia edildi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin detaylar belli olmaya başladı.

Güvenlik kaynakları, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Türkiye'ye paramotor ile giriş yaptıkları görüşünü değerlendiriyor.

Daha önce saha keşfi yapmadıkları düşünülen teröristlerin, bunun yerine dijital keşif yöntemine başvurdukları tespit edildi.TUSAŞ saldırganları Türkiye'ye paramotorla geldi iddiası

TERÖRİST 14 YAŞINDA ÖRGÜTE KATILDI

Sabah gazetesinin iddialarına göre, istihbarat raporlarında, saldırıyı gerçekleştiren erkek teröristin PKK’ya 14 yaşında katıldığı ve son olarak Suriye’nin Kamışlı bölgesinde bulunduğu yer aldı.

Ayrıca, söz konusu teröristin PKK’nın sözde özel kuvvetlerinde eğitim aldığı da düşünülüyor. Türkiye’ye örgüte katıldıktan sonra bir daha giriş yapmadığı belirtilen teröristin, saldırıdan kısa bir süre önce paramotorla ülkeye girdiği öngörülüyor.

tusas-saldirisi.jpgTÜRKİYE’YE SON 1-2 GÜN İÇİNDE GİRDİKLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Güvenlik kaynakları, teröristlerin Türkiye’ye son 1-2 gün içerisinde giriş yaptığını düşünüyor. Özellikle giriş yöntemlerinin paramotor kullanılarak gerçekleştiği tahmin ediliyor. Bu yöntem, teröristlerin güvenlik güçlerinden gizlenmek ve sınır güvenlik tedbirlerinden kaçınmak amacıyla tercih ettikleri bir teknik olarak değerlendiriliyor.

DİJİTAL KEŞİF YÖNTEMİ KULLANILDI

Saldırının önceden planlanmasına yönelik yeni bilgiler de ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarına göre, teröristler saha keşfi yapmamış, bunun yerine dijital keşif yöntemini kullanmışlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.