Tuzu yanlış tüketiyor olabilirsiniz: Sağlık Bakanlığı uyardı!

Tuzu yanlış tüketiyor olabilirsiniz: Sağlık Bakanlığı uyardı!

Sağlık Bakanlığı doğru tuz tüketimi uyardı!

Her bireyin yiyecekleri tüketim alışkanlıkları değişiklik gösterebiliyor. Bazı insanlar yemeklerinde tuz oranını düşük tercih ederken bazıları ise fazla tuz tüketmenin bir zararı olmadığını düşünebiliyor. Ancak tuzun fazlası bedeninizden bilmediğiniz etkilere de sebebiyet verebiliyor.

Elbetteki tuz tüketimi de vucüt için faydalı ancak aşırıya kaçmamak gerekiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, vücutta sıvı dengesinin ve kan basıncının düzenlenmesinde, asit-baz dengesinin sağlanmasında ve sinir-kas sisteminde uyarıların iletilmesinde tuz önem arz ediyor. Ancak aşırı tuz tüketiminin de insan sağlığına olumsuz etkileri bulunuyor. Dünyada ölümlerin yarıdan fazlasına bulaşıcı olmayan hastalıklar neden olurken, bunların yüzde 30'unu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Bu hastalıklar için en önemli değiştirilebilir risk faktörleri ise aşırı tuz tüketimini de kapsayan sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, sigara ve alkol kullanımı olarak gösteriliyor.

Öte yandan yüksek kan basıncı (hipertansiyon), dünyadaki tüm ölümlerin yüzde 13'ünden sorumlu tutuluyor. Kan basıncı seviyesinin en önemli belirleyicisi de tuz miktarı.

Günde 2 gramdan fazla yüksek sodyum ya da günde 5 gramdan fazla tuz tüketimi, yüksek kan basıncı, artmış kalp hastalıkları ve inme riskini arttırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.