Twitter'da 'şeffaflık' dönemi: O bilgiler açık hale getirildi

Twitter'da 'şeffaflık' dönemi: O bilgiler açık hale getirildi

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter, şeffaflıkta yeni bir döneme girdiklerini duyurdu. Şirket tarafından kaynak kodlarına ilişkin bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

EDİTÖR: Duygu ŞAHSUVAR / KAMU SON HABER

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra sürünceme dönemine giren şirketten yeni bir açıklama geldi. İnternet dünyasının en çok ziyaret edilen platformlarından biri olan Twitter, şeffaflığa önem verdiklerini duyurarak kaynak kodlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

KODLAR KULLANICILARLA PAYLAŞILDI

2022 yılında "Herkese açık sohbete olan bağlılığımız devam ediyor" sloganıyla yeni bir döneme geçtiklerini belirten şirket, 2.0 versiyonunu tanıtmıştı. Twitter, şimdi ise platformun kaynak kodlarını paylaştığını duyurdu.

ALGORİTMA HAKKINDA BLOG YAZISI YAYINLADI

Platform, algoritma yazısına ilişkin bir blog yazısı yayınladı. Twitter''ın yayınladığı yazıda şeffaflığın ön plana çıkarılacağının altı çizildi.

Şirket, manipülasyon konusunda taviz vermediklerini belirterek ciddi adımlar attığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Çocukların cinsel sömürüsü ve manipülasyonuyla mücadele çabalarımızı baltalamak da dahil olmak üzere, kullanıcı güvenliğini ve gizliliğini veya platformumuzu kötü oyunculardan koruma yeteneğimizi tehlikeye atacak herhangi bir kodu hariç tutarken mümkün olan en yüksek düzeyde şeffaflığı hedefledik. Bugünün sürümü, reklam önerilerimizi destekleyen kodu içermiyor” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.