Ucuz şeker ve yağ alma umudu dolandırıcılara yem etti

Ucuz şeker ve yağ alma umudu dolandırıcılara yem etti
Eskişehir merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Sosyal medyadan ucuz yağ ve şeker ilanı verip çok sayıda vatandaştan para alan 6 dolandırıcı yakayı ele verdi.

Sosyal medyada gördükleri piyasadakilerden ucuz toz şeker ve yağ ilanı üzerine dolandırıcılara inanıp IBAN numarası yoluyla satıcıya ödeme yapan vatandaşlar mağdur oldu. Satın alınan ürünlerin adreslerine gelmemesi üzerine şikayetçi olan mağdurlar, konuyla ilgili bir soruşturmanın başlatılmasına neden oldu.

Vatandaşı kandıran şüpheli şahısların tespiti sonrası konuyla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık (YANDOL) Büro Amirliği ekiplerince 7 Mayıs’ta bir operasyon gerçekleştirildi.

Eskişehir, Hatay, Muğla ve Erzurum’da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, İ.S., U.U., M.K.S., M.A.K., A.C.K. ve Y.S.’yi ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan gözaltına aldı. Adreslerde gerçekleştirilen aramalar neticesinde 44 adet cep telefonu, 69 adet banka kartı, 19 adet sim kart, 1 adet tablet, 3 adet bilgisayar, 2 taşınabilir bellek, 50 bin TL ile bir miktar dolar ve Kuveyt dinarı ele geçirildi.
Şüpheli şahıslar, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.