Uluslararası Çay ve Kültür festivaline Beta Han'da başladı

Uluslararası Çay ve Kültür festivaline Beta Han'da başladı

İstanbul'un tarihi mekânlarından biri olan Beta Yeni Han, çayseverleri buluşturan büyülü bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kamu Son Haber'den Çağlar Çağatay'ın haberine göre, Eminönü'ndeki Beta Yeni Han'da düzenlenen Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali, çayın dünyasını keşfetmek isteyenleri ağırladı. Festivalde, dünyanın dört bir yanından gelen 39 farklı çay çeşidi, 10 metrelik bir stantta sergilendi ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Asya'nın yeşil çaylarından Afrika'nın bitkisel çaylarına kadar geniş bir yelpazede çeşitler, çayseverlere lezzetli anlar yaşattı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşmesi hedeflenen Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali, 21 Mayıs Dünya Çay Günü'nde özel bir etkinlikle başladı ve 22-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festival, Eminönü'ndeki tarihi Beta Yeni Han'ın atmosferinde çayın çeşitlerini tanıma fırsatı sundu. Katılımcılar, Türkiye'de ve dünyada önemli bir yere sahip olan çayın farklı tatlarını deneyimleyerek çayın büyülü dünyasını keşfetti.

Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, festival ile Türk çay kültürünü ve dünya çay geleneklerini bir araya getirdiklerini belirtti. Ayrıca, şirketin Türk çayına sahip çıkmayı hedeflediğini ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-05-25-122629.png

Festivalde, çeşitli ülkelerin kültürel değerlerini yansıtan çay seremonileri düzenlendi. Çin Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kung-fu Çay Seremonisi, Arjantin Büyükelçiliği tarafından hazırlanan Mate Çay Seremonisi ve Sri Lanka Kültür Seremonisi gibi etkinlikler katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, Türkiye Geleneksel Kemençe ve Tulum Gösterisi ile Türk çay kültürüne özel bir seremoni gerçekleştirildi.

Şef Eyüp Kemal Sevinç'in imza dünya çay karışımları ve çaylı lezzetler menüsü ile festival, çayseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Türk çay tarımının 100. yılına ithaf edilen festivalde, çay tarımına emek veren tüm üreticilere özel etkinlikler düzenlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.