Ümit Özdağ’dan Dilan ve Engin Polat hakkında bomba iddia: Nasıl çıktıklarını biliyorum

Ümit Özdağ’dan Dilan ve Engin Polat hakkında bomba iddia: Nasıl çıktıklarını biliyorum

Ümit Özdağ, Dilan ve Engin Polat’ın tahliye edilmesinin ardından davaya ilişkin, ‘Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum’ şeklinde açıklamada bulundu.

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan; Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada ara karar çıktı. Engin Polat ve diğer üç tutuklu sanık tahliye edildi. Tahliye sonrasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çarpıcı iddialarda bulundu. Özdağ, davaya ilişkin, ‘Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum’ şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

1 Kasım 2023'ten itibaren İstanbul merkezli 6 ilde yapılan operasyonlar neticesinde aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmada, Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da dahil olduğu 16 şüpheli tutuklanmıştı. Mahkeme 27 şirkete kayyum atanmasına karar verirken mal varlıklarına da el koymuştu.

tahliye-213.webp

TÜM SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Davadaki son ara kararda ise tahliye kararları çıktı. Dilan ve eşi Engin Polat’ın, 3 ayrı suçtan toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen davanın son duruşmasında, Engin Polat ve diğer üç tutuklu sanık için de tahliye kararı verildi. Karar sonrası, davada tutuklu sanık kalmadı.

tahliye-2.webp

ÖZDAĞ: HAPİSHANEDEN NASIL ÇIKTIĞINI BİLİYORUM, NE YAZIK Kİ YAZAMIYORUM

Dilan Polat ve Engin Polat’ın tahliyesi sosyal medyada gündem oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabı üzerinden davaya ilişkin flaş ifadelerde bulundu. Özdağ, “Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum. Sen, kocan ve benzerleriniz 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyveleri toplayarak karnını biraz doyurabildiği bir ülkede hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğiniz ile hem zamanın ruhunu hem devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz. Kötü örnek olarak birçok Türk gencinin hayatını karartınız ve kararmaya devam ediyorsunuz. Siz halk düşmanısınız. Sevgili gençler, bunların özenilecek hiç bir yanları yok. Özenmeniz gereken bunlar değil her sabah onuru ile kalkıp işine giden ve evinin nafakasını sağlamak için mücadele eden anneniz ve babanız. Siz bunları değil emeği ve aklı ile kazananları örnek alın” dedi.

mit-ozdag.jpg

ÖZDAĞ’A GENÇ BİR TAKİPÇİNİN MESAJI: BUNU HAK ETMEDİK

Özdağ, genç bir takipçisinden, kendisine gelen notu şu şekilde paylaştı;

“Hocam günaydın, Dilan ve Engin Polat ailesinin tahliyesinden sonra bu ülkeye karşı ne umudum ne de ümidim kalmadı. O yüzden maddi imkanlarımı ayarladığım ilk anda yurtdışına taşınmayı düşünüyorum. Burada kalıp kiminle mücadele edeceğiz? Burada onurlu ve ahlaklı yaşayıp, vergisi ödeyen bir insan olmanın adını dün “ENAYİ”lik olarak tescillediler Ben ve benim gibi milyonlarca insan bunu hak etmedik.”

mit-ozdag-2.png

ÖZDAĞ: DEVLETİN TEMELİ İLE OYNAMAK AĞIR SONUÇLAR DOĞURUR

Dilan Polat davasının toplumsal bir travma üreteceğini söyleyen Özdağ, yargıya olan inancın, tamamen ortadan kalkabileceğini belirtti. ‘Adalet mülkün yani devletin temelidir. Devletin temeli ile oynamak ağır sonuçlar doğurur’ diyen Özdağ, bir gazeteci tarafından kendine gelen mesajda “Bu ülkede yolsuzluk haberlerini yaptığım için linçlenen türlü hakaretlere uğrayan bir gazeteci, otizmli bir evladı büyüten bir anne olarak söylüyorum yorgunluğum arşa çıktı. Bu ülkede işkence görerek ölen otizmli çocuk için adalet gelmedi. Polatlar davası, herkeste yargıya karşı derin yara açmıştır. Biz otizmli çocuğu olan aileler için de konu aynıdır. Dilek Bozkurt. Niye yazdım onu da bilmiyorum, sevgiler Ümit Bey” ifadeler yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.