Üniversitelerde köklü değişim! Tek bir alanda eğitim verilecek

Üniversitelerde köklü değişim! Tek bir alanda eğitim verilecek

Üniversitelerde değişiklik için düğmeye basıldı. Plan hayata geçirilirse tek bir alanda eğitim verilecek.

Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda, üniversitelerin belirli alanlarda uzmanlaşması ve marka haline getirilmesi için yeni eylem planları ele alındı. Eğer bu planlar hayata geçirilirse, üniversiteler yalnızca belirli bir alanda eğitim verecek.

Türkiye'deki yükseköğretim sisteminde köklü değişiklikler yapılması planlanıyor. Türkiye Gazetesi'nden Cüneyt Akçatepe'nin özel haberine göre, Cumhurbaşkanlığında ilgili kurumların katılımıyla YÖK'ün kurumsal yapısının değiştirilmesi ve Türk üniversitelerinin dünya çapında saygın üniversiteler arasına girmesi için atılacak adımlar değerlendirildi.

universite.jpg

ABD VE İNGİLTERE MODELİ İNCELENİYOR

Toplantıda, ABD ve İngiltere'deki marka üniversitelere benzer bir eğitim modelinin Türkiye’de de uygulanması üzerinde duruldu.

Edinilen bilgilere göre, mevcut üniversite müfredatlarının tamamen yenilenmesi kararlaştırıldı. Özellikle belirli üniversitelerin belli alanlarda uzmanlaşarak marka haline gelmesi için yeni bir eylem planı hazırlanıyor.

turkiyenin-en-iyi-50-devlet-universitesi-aciklandi-ilk-10-sira-dikkat-cekti-turkiyenin-en-iyi-devlet-universiteleri-turkiyenin-en-iyi-universiteleri-adfr-kopya.webp

EN İYİ ÜNİVERSİTELERDE SİSTEM BÖYLE İŞLİYOR

Bu öneri hayata geçerse, mühendislik eğitimi veren bir üniversitede sosyal bilimler eğitimi bulunmayacak ya da aynı üniversite bünyesinde hem sağlık hem mühendislik eğitimi verilemeyecek. Yani, üniversiteler tek bir alana yoğunlaşacak.

Toplantıya katılan kaynaklar, “Dünyadaki sayılı üniversitelerde de sistem böyle işliyor. Türkiye’deki üniversitelerin kalitesinin artırılması ve yeni bir yapıya ihtiyaç var. Bir üniversitede hem teknik eğitim hem sosyal bilimler olmamalı. Belli üniversitelerde ihtisaslaşma yoluna gidilecek. Müfredatlar da ona göre belirlenecek” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.