Üniversitelerde sistem değişiyor mu? Resmi açıklama geldi

Üniversitelerde sistem değişiyor mu? Resmi açıklama geldi

Üniversitelerde sistemin değişeceği iddia edilmişti. YÖK o iddialara son noktayı koydu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı basın organlarında yer alan "Üniversite sistemi değişiyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, bu yönde herhangi bir çalışmanın bulunmadığı vurgulanarak, yayımlanan haberlerin yanıltıcı olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen YÖK sunumunda, yükseköğretim hayatı, üniversitelerin kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon gibi konular ele alındı.

yokten-universite-sistemi-degisiyor-iddialari-hakkinda-aciklama-cdny-cover-jpg.webp

YÖK Başkanı Erol Özvar ve kurul üyeleri, Türkiye ve dünyadaki yükseköğretimi önümüzdeki 30 yılda etkileyecek gelişmeleri ve YÖK’ün geleceğe yönelik vizyonunu içeren geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

Açıklamada, toplantıda iddia edilen değişikliklere dair herhangi bir ifadenin yer almadığına dikkat çekildi. YÖK, bu tür haberlerin kurumu yıpratmaya yönelik olduğunu belirterek, basın yayın organlarının daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı ve kamuoyunun bu yanıltıcı haberlere itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.