Ünlü ayakkabı markası iflas etti: Yüzden fazla şubesi vardı

Ünlü ayakkabı markası iflas etti: Yüzden fazla şubesi vardı

Ünlü ayakkabı markası iflas bayrağını çekerken 180 şubesini kapatma kararı aldı.

Almanya'nın köklü ayakkabı perakende zincirlerinden biri olan Reno, iflas başvurusunda bulundu. 46 yıllık bir geçmişe sahip olan şirket, ülke genelinde faaliyet gösteren 180 şubesini kapatma kararı aldı. Şirketin iflas başvurusu sonrası yaklaşık 1100 çalışanın işsiz kalacak.

1977 yılında Almanya'da kurulan ve giyim sektöründe önemli bir yer edinen Reno, mali zorluklarla boğuşan firmalar arasına katıldı. Şirketin iflas sürecinden önce, birçok şubesinde elektrik faturalarını ödeyemediği için kesintiler yaşandığı bildirildi. İflas başvurusunun ardından Reno yeni yatırımcılar aramaya başlarken bu süreçte ilk olarak 150 şubesini kapatma kararı aldı.

Reno’nun iflası, son dönemde ayakkabı ve giyim sektöründe yaşanan iflas dalgasının bir parçası olarak görülüyor. Sektörde faaliyet gösteren diğer bazı büyük firmalar da benzer zorluklarla karşı karşıya kalmış ve iflas açıklamalarında bulunmuştu. Reno'nun iflası, Almanya'daki perakende sektöründe karşılaşılan zorlukların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.