Ünlü bira markası iflas bayrağını çekti: 334 yıllık fabrikaydı

Ünlü bira markası iflas bayrağını çekti: 334 yıllık fabrikaydı

Artan maliyetler ve azalan tüketim nedeniyle 334 yıllık fabrika kapanma kararı aldı.

1690 yılında Schwäbisch kasabasında kurulan ve zamanla başarılı bir bira fabrikasına dönüşen Schlössle Bira Fabrikası, yıllık 150 bin litreye kadar üretim yapmıştı. Ancak, son yıllarda bira tüketiminin azalması ve hammadde ile enerji maliyetlerinin artması, fabrikayı zorlu bir ekonomik duruma sürükledi. 2018 yılından itibaren üretim miktarı üçte bir oranında düşerek yıllık 100 bin litreye geriledi.

i-18.webp

ARTAN MALİYETLER VE ÜRETİM ZORLUKLARI

Fabrika, kapanmadan önce on farklı bira çeşidi üretiyordu. Bunlardan beşi craft bira kategorisindeydi. En bilinen birası olan Märzen, 12'li kasa olarak 13,50 Euro'ya satılıyordu. Ancak, artan maliyetler nedeniyle fiyatların iki katına çıkması gerektiği belirtiliyor. Yüksek maliyetler karşısında fiyat artışının kaçınılmaz olduğu ifade edilse de, bu fiyatların piyasada kabul görmesi zorluğu öne çıkıyor.

Küçük ölçekli bira fabrikaları, çiftçilere benzer şekilde büyüme ya da piyasadan çekilme baskısıyla karşı karşıya. Artan bürokratik engeller, küçük işletmelerin kararlarını zorlaştırıyor ve birçok girişimci bu koşullarda işine devam edip etmeme konusunda tereddüt yaşıyor.

i-17.webp

HAN İŞLETMESİ DEVAM EDECEK

Bira fabrikası kapanacak olsa da, aynı kompleks içinde yer alan han işletmesi faaliyetlerine devam edecek. Hanın başarılı olduğu ve bira üretimi olmasa bile işletmenin ayakta kalacağı belirtiliyor. 1555 yılında inşa edilen tarihi yapı, geniş bira bahçesi ve kestane ağaçlarıyla çevrili ortamıyla bira kültürünü yaşatmaya devam edecek.

Ancak, han içinde sunulacak yerel bira markalarının detayları henüz netleşmiş değil. Biranın mutlaka yerel üretim olacağı ve kaliteli olması gerektiği vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.