Ünlü dev banka şubelerini tek tek kapatıyor: Müşteriler paralarını çekmek için akın etti

Ünlü dev banka şubelerini tek tek kapatıyor: Müşteriler paralarını çekmek için akın etti

Dünyaca ünlü banka devi çok sayıda şubesini kapatarak binden fazla çalışanını işten çıkaracak.

Dünyaca ünlü Alman banka devi Deutsche Bank'ın yan kuruluşu Postbank çok sayıda şubesini kapatarak şube ağında küçülmeye gidiyor.

333.jpg

Deutsche Bank'ın yan kuruluşu Postbank'taki şube kapatmaları, yaklaşık 1.000 kişinin işini kaybetmesine neden olacak. Bu konuda, yönetim ve işçi konseyi Haziran ayı başında bir anlaşmaya vardı.

Deutsche Bank, Şubat ayı başında toplamda yaklaşık 3,500 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Deutsche Bank, altyapı ve BT alanındaki tasarruflara ek olarak, satış ağını modernize edeceğini duyurmuştu. Banka, Postbank şubelerinin sayısını 2026 ortasına kadar 550'den 320'ye düşürmeyi planlıyor. İşçi sendikası "Verdi" ile yapılan son toplu iş sözleşmesine göre, operasyonel nedenlerle işten çıkarmalar 2027 yılı sonuna kadar yasaklanmış durumda.

Müşterilere sunulan danışmanlık hizmetinde herhangi bir azalma olmayacak. Banka, kapatılan şubelerdeki müşteri danışmanlarını diğer şubelere veya planlanan danışma merkezlerine yönlendirmeyi planlıyor.

Bankanın şube kapatma kararının ardından müşteriler paralarını çekerek şube ağının daha yaygın olan bankalara geçmeye başladığı öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.