Sevilen hamburgerleriyle dünyayı etkisi altına alan McDonald’s yeni bir sağlık skandalına imza attı. Hamburgerlerinde E. Coli bakterisine rastlandı ve birçok kişi hastanelik oldu. Üstelik bir kişi de yaşamını yitirdi.
YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ
ABD’de McDonald’s hamburgerlerinde tespit edilen E. Coli bakterisi birçok kişiyi etkiledi ve bir kişinin ölümüne, 10 kişinin ise hastaneye kaldırılmasına ve 1 kişinin ölmesine neden oldu.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, McDonald’s, salgının kaynağını belirlemek için yetkililerle işbirliği yapıyor ve bazı eyaletlerde hamburgerlerde kullanılan malzemeler satıştan çekildi.
Şu ana kadar 49 vaka kaydedildi. Bulaşmanın kaynağı henüz tam olarak belirlenmemiş olsa da dilimlenmiş soğanlar üzerinde duruluyor ve bu soğanların başka işletmelere satılıp satılmadığı da araştırılıyor.
ŞİRKETTEN AÇIKLAMA
McDonald's, dilimlenmiş soğanların tedarikinde yaşanan bir sorun nedeniyle bu ürünü bazı menülerden geçici olarak kaldırdığını duyurdu.
Şirket, soğanların tek bir tedarikçi tarafından sağlandığını ve bu ürünlerin belirli dağıtım merkezlerine gönderildiğini açıkladı. Gıda güvenliği konusunu ciddiyetle ele aldıklarını belirten McDonald's, bu kararı doğru bir adım olarak nitelendirdi.
E. COLİ NEDİR?
E. Coli (Escherichia coli), insan ve hayvanların bağırsaklarında doğal olarak bulunan bir bakteri türüdür.
Çoğu zararsız olmasına rağmen, bazı E. Coli türleri, toksin üreterek ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Enfeksiyon belirtileri genellikle bakteriyle temastan birkaç gün sonra ortaya çıkar ve şunları içerir:
- Şiddetli ve kanlı ishal
- Karın krampları
- Kusma
- Ateş
E. Coli enfeksiyonu, genellikle iyi pişirilmemiş et veya kontamine yiyecek ve içeceklerin tüketilmesiyle bulaşır. Erken teşhis ve uygun tedavi önemlidir.