Ünlü havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi! Uçuşlarını durdurdu

Ünlü havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi! Uçuşlarını durdurdu

Uçuşlarını durdurma kararını alan ünlü havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi.

Havacılık sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Belçika merkezli havayolu şirketi Air Belgium (KF), yolcu uçuşlarını durdurmasının ardından gelirlerinde yüzde 40'lık bir düşüş yaşadı ve iflas riskiyle karşı karşıya kaldı.

Şirket, yıllık 22 milyon avro zarar ve 69 milyon avro negatif öz sermaye ile mücadele ediyor. Sektör uzmanları, Air Belgium’ın mevcut finansal krizden çıkabilmesi için en az 18 milyon avro ek finansmana ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

air-belgium.jpg

HÜKÜMETİN DESTEK VERMESİ GEREKİYOR

Şu anda bir yatırımcı şirketle ilgilense de, Air Belgium’ın faaliyetlerini sürdürebilmesi için hükümetten ek destek alması gerektiği ifade ediliyor. Ancak, bu destek talebinin karşılanması pek olası görünmüyor. Şirketin ana hissedarı olan Valon Bölgesi daha önce önemli bir yatırımda bulunmuştu, ancak ek yardımlar konusunda umutlar düşük.

air-belgium-fleet-3-tails.webp

44 MİLYON AVRO ZARAR AÇIKLAMIŞTI

Air Belgium, 2022 yılında Brüksel Havalimanı’nda (BRU) tarifeli ve charter uçuşları gerçekleştirdiği dönemde, personel maaşları ve yakıt giderlerindeki artışlar nedeniyle 44,6 milyon avro (49 milyon ABD Doları) zarar açıklamıştı. Haziran 2023 itibarıyla şirketin toplam zararı yaklaşık 92 milyon avro (100 milyon ABD Doları) seviyesine ulaşmıştı.

Şirketin geleceği, finansal desteğin sağlanıp sağlanamayacağına bağlı olarak belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.