Ünlü holding akaryakıt devini satın aldı ‘800’den fazla şubesi var’

Ünlü holding akaryakıt devini satın aldı ‘800’den fazla şubesi var’

Türkiye’nin ünlü holdingi akaryakıt devini resmen satın aldı. Akaryakıt devinin 800'den fazla şubesi bulunuyor..

Türkiye'de önemli bir enerji sektörü hamlesi daha geldi. Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın özel haberine göre, Zeren Group adlı şirket, sektörde büyük yankı uyandıran bir satın alma gerçekleştirdi.

Zeren Group, enerji sektöründe dengeleri değiştirecek adımlar atarak bu kez Türkiye Petrolleri'ni satın aldı. Bu satın alma ile birlikte, 800'den fazla akaryakıt istasyonuna sahip olan Türkiye Petrolleri'nin yönetimi Zeren Group'un kontrolüne geçtiği kaydedildi.

news-turkiye-petrolleri-1.jpg

Yine kısa bir süre önce Zeren Group, Alpet'i de bünyesine katmış ve enerji sektöründeki varlığını daha da güçlendirmişti. Zeren Group’un şimdi ise Türkiye Petrolleri'nin markası altında nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu oldu.

Belirlenecek olan bu strateji, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilecek karara bağlı olacak. Alpet ve Türkiye Petrolleri'nin birleşip birleşmeyeceği konusu da EPDK'nın incelemesine bağlı olarak netlik kazanacak.

Zeren Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren liderliğindeki şirket, enerji sektörüne ek olarak turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi farklı sektörlerde de faaliyet gösteriyor. Ayrıca, uluslararası alanda da 5 farklı ülkede iş yapma kapasitesine sahip olan şirket yarım asırdan fazla çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor.

650x344-1649578774799.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.