Türkan Şoray, Cem Yılmaz, Filiz Akın ve Yılmaz Erdoğan gibi tanınmış isimler, arka arkaya 1 Mayıs kutlama mesajlarını paylaştı.
FİLİZ AKIN
Bugün mayısı karşıladığımız ilk gün ve de çok önemli bir gün. Çünkü emek ve emeğin kutlandığı gün. Dilerim ağız tadıyla kutlanır 1 Mayıs... Emeğiyle, çalışararak hayatını kazananlara selam olsun.
YILMAZ ERDOĞAN
Gördüğünüz her güzel şey, arkasında büyük bir emek, çaba ve dayanışma barındırır. Her kahkaha, her duygu dolu an, ardında sayısız özverili çalışma gizler. Görünmeyen kahramanlar her başarı hikâyesinin temel taşlarıdır. Onlar olmadan bu hikâyeler tamamlanamaz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.
CEM YILMAZ
Tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlarım. Çalışmanın ödev olması kadar, emeğin hakkını gözetmenin de görev olduğu güzel günler dilerim.
KEREM ALIŞIK
Mümkün mü erişebilmek emek ve alın teri ile yaşamanın yiğitliğine... Onurlu, yürekleri namuslu elleri ile dünyayı omuzlarında taşıyan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dünya Dayanışma Günü kutlu olsun.
AJDA PEKKAN
Üreten, hayat veren, alın teriyle ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Herkesin adil bir şekilde çalıştığı,hiçbir işçinin hakkının yenilmediği,umut dolu yarınlara kavuşabilmek umuduyla...
EDA ECE
Yasak Elma'nın yıldızı Eda Ece, 7.3 milyon takipçili Instagram hesabının hikayeler kısmında 1 Mayıs'a ilişkin paylaşımlar yaptı. Darüşşafaka ve Ayşegül Aldinç'in yaptığı paylaşımları alıntıladı.
ÇAĞLA ŞIKEL
GÜLBEN ERGEN
ALİŞAN
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI'NDA NE OLDU?
1 Mayıs, dünya genelinde işçilerin ve emekçilerin bir araya gelerek kutladığı, birlik, dayanışma ve haksızlıklara karşı mücadelenin simgesi olan bir gündür. Pek çok ülkede resmi tatil olarak kabul edilmekte ve Türkiye'de de ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmıştır. 2008 yılında ise 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak kutlanması kararlaştırılmış ve 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM tarafından resmi tatil ilan edilmiştir.
1 Mayıs'ın kökenleri 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentindeki taş ve inşaat işçilerinin, günlük çalışma saatlerinin sekiz saate indirilmesi talebiyle düzenlediği yürüyüşe dayanır. Ancak, günümüzdeki anlamını kazanması 1 Mayıs 1886'da Amerika'da yaşanan önemli bir olayla başlar. Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun önderliğinde, işçilerin günlük çalışma saatlerini sekiz saate düşürme talebiyle başlattıkları grev ve gösteriler, tarih boyunca önemli bir dönüm noktası olmuştur.