Ünlü kargo firması iflasın eşiğinde. Ekonomik krize yenik düştü

Ünlü kargo firması iflasın eşiğinde. Ekonomik krize yenik düştü

İstanbul merkezli Linak Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato süreci bir ay daha uzatıldı.

27 Temmuz 2024 tarihinde başlayan geçici mühlet, 27 Ağustos 2024’e kadar devam edecek. Kararın ardından, şirketin varlıkları üzerindeki devir ve temlik işlemleri durduruldu. Mahkeme, sürecin sonunda 27 Ağustos’ta yapılacak duruşmada nihai kararını verecek.

KÜRESEL EKONOMİK KRİZ İFLASLARI TETİKLİYOR

Küresel ekonomik kriz nedeniyle birçok şirket iflas ederken, Türkiye'nin ünlü kargo şirketlerinden Linak Lojistik de konkordato başvurusu yaptı. İstanbul’da merkezi bulunan ve tamamen kendi araç filosuyla hizmet veren Linak Lojistik, İstanbul'dan gelen son konkordato haberlerinden biri oldu.

MAHKEME KARARI AÇIKLANDI

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 18 Temmuz 2024 tarihli duruşmada Linak Lojistik ve Turunçlar Grubu şirketlerine bir aylık geçici mühlet verdi. Bu süre zarfında, şirket aleyhine yürütülen tüm icra takipleri ve ihtiyati tedbirler durdurulacak.

Ayrıca, mahkeme, şirketlerin gayrimenkul ve araçlarının üçüncü kişilere devrini yasakladı ve bu varlıklar üzerinde ayni ve şahsi hak tesis edilmesini engelledi.

SON DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Konkordato süreciyle ilgili nihai duruşma 27 Ağustos 2024 tarihinde saat 11:00’de yapılacak. Bu duruşmada mahkeme, Linak Lojistik'in geleceğini belirleyecek son kararı açıklayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.