Ünlü kargo şirketi iflas etti! Borç batağına saplandı

Ünlü kargo şirketi iflas etti! Borç batağına saplandı

Küresel ekonomik kriz nedeniyle Türkiye ve dünya genelinde binlerce şirketin iflas ettiği bildiriliyor. Bu sefer yarım asırdır faaliyet gösteren bir kargo şirketi iflas etti.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon nedeniyle maliyetlerini karşılamakta zorluk çeken şirketler kendilerini iflas başvurusunda buluyor.

YARIM ASIRDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

Bu sefer yarım asırdır faaliyet gösteren köklü bir kargo şirketi iflas etti. Sektörde uzun yıllardır önemli bir yere sahip olan bu şirketin iflası, sektördeki dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Şirketin iflasıyla birlikte çalışanlarının durumu da belirsizliğini koruyor.

2020 yılında başlayan Kovid-19 salgını, dünya ekonomisine büyük zarar verdi. Ülkelerin birbirine sınırlarını kapatması, turizmi adeta durma noktasına getirdi. Salgın tam anlamıyla sona ermeden Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş, küresel ekonomiyi olumsuz etkiledi.

Bu gelişmeler sonucunda birçok ülke yüksek enflasyonla mücadele ediyor. Küresel krizden etkilenen bazı şirketler iflas bayrağını çekiyor. Son dönemde artan iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi ve bu kez Almanya’dan geldi.

Dev kargo firması yarım asır sonra iflas etti - İttifak Gazetesi

Almanya’da neredeyse 50 yıldır faaliyet gösteren büyük kargo şirketi Instafreight, mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

TÜRKİYE’YE DE KARGO DAĞITIYOR

İflasla ilgili olarak şirketin kurucusu, yeniden yapılanma sürecinin olumlu sonuçlanacağını umduğunu belirtti. Berlin’deki Mahkemeye başvuran şirketin 3PL olarak adlandırılan bölümü ise geçici olarak durduruldu. Ayrıca Almanya’dan Türkiye’deki ana dağıtıcılara da bazı kargoların ulaşabileceği ifade edildi. Haberde, 4PL taşımacılık yönteminin de faaliyet göstermeye devam ettiği belirtildi.

Ünlü kargo şirketi iflas etti! Türkiye'de kargo bekleyenlere kötü haber

ŞİRKETE KRİZ YÖNETİCİSİ ATANDI

Instafreight’in kurucusu ve genel müdürü Philipp Ortwein, dün Alman medyasına yaptığı açıklamada, iflasın likidite sorunlarından değil, aşırı borçlanmadan kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, potansiyel bir yatırımcının mevcut finansman turu sırasında geri çekilmesinin işleri aksattığını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.