Ünlü kot pantolon üreticisi iflas etti! En önemli tekstil firmasıydı

Ünlü kot pantolon üreticisi iflas etti! En önemli tekstil firmasıydı

Ünlü Türk kot pantolon üreticisi olan ÜNATEKS iflas etti.

Ünlü Türk kot pantolon üreticisi olan ÜNATEKS Denim Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, resmi olarak iflas etti.

İstanbul İcra Dairesi'nin 6 Haziran 2024 tarihli açıklamasına göre, firmanın iflasının kesinleştiği ve tasfiye sürecinin başlatıldığı duyuruldu. Bu haber, tekstil sektöründe büyük bir şok etkisi yarattı.

Küresel ekonomik kriz, Türkiye ve dünya genelinde birçok firmanın mali dengesini alt üst etti. Yükselen döviz kurlarıyla birlikte maliyetler artarken, talepler ise azaldı.

5f5b21a35a414.jpgBu durum, tekstil sektörünü diğer sektörlerden daha fazla etkiledi. Bankaların yüksek faiz oranları ve kredi erişiminde yaşanan zorluklar, firmaların finansal durumunu daha da kötüleştirdi.

ÜNATEKS, kot pantolon, gömlek ve ceket gibi ürünlerin üretimini gerçekleştiren önemli bir tekstil firmasıydı. Ancak, artan maliyetler ve düşen talepler nedeniyle iflas etmek zorunda kaldı. İstanbul İcra Dairesi'nin açıklamasına göre, ÜNATEKS'in iflas kararı Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alındı ve tasfiye işlemleri bu mahkeme tarafından yürütülüyor.

ÜNATEKS'in iflası, sektörde büyük yankı uyandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.