Ünlü maden suyunda dışkı örneği tespit edildi! Marketlerden acil toplanıyor

Ünlü maden suyunda dışkı örneği tespit edildi! Marketlerden acil toplanıyor

Dünyaca ünlü maden suyu için işlettiği kuyulardan birinde insan dışkısında bulunan bir bakteri türü tespit edildi.

Ünlü gıda devi Nestle'ye bağlı Perrier marka maden suyu, dışkı ve insan kaynaklı bakteriler içerdiği tespit edilince büyük bir tedirginlik yarattı. Olayın hemen ardından firma, tedbir amaçlı olarak iki milyon şişeyi imha ettiğini duyurdu.

Fransa'da gündeme oturan bu skandal, yetkililerin kuyuların geçici olarak kapatılmasını talep etmelerine neden oldu, çünkü maden suyu üretiminde kullanılan kuyuların güvenliği şüphe altına girmişti.ekran-goruntusu-2024-07-13-105809.pngFransız basınında geniş yer bulan olay, Güneydoğu Fransa'da yaşanan şiddetli yağışlar ve 'Monica' fırtınasıyla ilişkilendiriliyor. Özellikle Nimes yakınlarındaki Vereze'deki kuyunun, 1903 yılından beri Perrier için maden suyu ürettiği biliniyor.

Bu skandalın yankıları sadece Fransa ile sınırlı kalmadı. Kısa bir süre önce İsviçre'de Türk yapımı Beypazarı marka maden suyunun yüksek oranda bor minerali içermesi nedeniyle toplatılması da gündeme gelmişti.ekran-goruntusu-2024-07-13-105805.pngSosyal medyada da bu olaylar tartışma konusu oldu; bazı Türk kullanıcılar, kendi sodalarının kalitesine vurgu yaparak Fransa'da yaşanan olayı eleştirel yorumlarla değerlendirdiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.