Ünlü markanın robot süpürgesi hacklendi! Küfür edip saldırmaya başladı

Ünlü markanın robot süpürgesi hacklendi! Küfür edip saldırmaya başladı

Birçok kişinin kullandığı ünlü markanın robot süpürgesi hacklenerek sahiplerine hakaret etmeye başladı.

Ecovacs markasına ait Deebot X2 Omni modeli robot süpürgeler, ABD genelinde hackerların hedefi oldu. Son dönemde yaşanan bu olay, akıllı ev cihazlarının güvenliği konusundaki endişeleri artırdı. Hacklenen cihazlar, kullanıcılara hakaretler ederken, bazı durumlarda evcil hayvanlara saldırıda bulundu.

deebot-x2-omni-2048x1152.jpgÇinli teknoloji firması Ecovacs Robotics tarafından üretilen Deebot X2 Omni modelleri, hackerlar tarafından ele geçirilerek kontrol sistemlerine, kamera ve hoparlörlerine müdahale edildi. Hackerlar, cihazların hoparlörlerinden kullanıcılarla alay eden ve hakaret içeren sesler yayınlarken, bazı süpürgeler evdeki hayvanlara yönelerek onları kovaladı.

Olayın, robot süpürgelerin Bluetooth sistemindeki bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor. Kullanıcılar, cihazlarının kontrolünü kaybedip kendi kendine hareket etmeye başladığını bildirdi.

deebot-x2-omni-1.jpg

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Ecovacs, saldırının kaynağını tespit edip engellediklerini açıkladı. Kullanıcıların şifre gibi kişisel bilgilerinin ele geçirildiğine dair bir kanıta rastlanmadığını belirten şirket, kasım ayında bir güvenlik güncellemesi yayınlayacaklarını duyurdu. Ancak güncellemenin Bluetooth güvenlik açığıyla ilgili olup olmadığı henüz netleşmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.