Ünlü oyuncunun uzay mühendisi oğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncunun uzay mühendisi oğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu ve manken Hülya YiğitAlp’in uzay mühendisi oğlu Amerika’da hayatını kaybetti.

Oyuncu, ses sanatçısı ve manken Hülya Yiğitalp’in 31 yaşındaki en büyük oğlu uzay mühendisi Yiğit Tokbey, Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada hayatını kaybetti.

Superhaber’den Mevlüt Yüksel’in haberine göre, California’nın Santa Barbara Lehri’nde Orcutt adlı yerin yakınlarında çok sayıda aracın karıştığı bir kaza meydana geldi.

Söz konusu kazada motorsiklet kullanan Türk uzay mühendisi Yiğit Tokbey zincirleme kazada yaşamını yitirdi.

hulya-yigitalp-in-uzay-muhendisi-oglu-abd-de-kazada-hayatini-kaybetti-304257.jpg

Ünlü oyuncu ve mankenin oğlu Yiğit Tokbey, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketinin Lompoc'taki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nde kıdemli fırlatma mühendisi olarak görev aldığı öğrenildi.

Uzay mühendisi Tokbey’in çalıştığı şirkette Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi büyük uzay misyonu araçların olduğu biliniyor.

CENAZESİ ADANA'YA GETİRİLECEK

ABD’de kullandığı motor ile zincirleme kazada hayatını kaybeden Yiğit Tokbey’in, cenazesi önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilecek.

Uzay Mühendisi Tokbey, babasının memleketi Adana’da toprağa verilecek. Ayrıca Yiğit Tokbey iş adamı Rıfat Tokbey’in en büyük çocuğu olduğu öğrenildi.

291107.jpg

Hülya YİĞİTALP KİMDİR?

Hülya Yiğitalp ilk olarak 1977 yılında Ankara'da podyuma çıktı. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve eşi Emel Korutürk girişimleri ile Türkiye-Finlandiya dostluk ziyaretleri sebebiyle Türkiye'yi tanıtama için Türk Sefaretinde düzenlenen defilede Milli Manken boy gösterdi.

Milli manken podyumlarda eski dönemlerde büyük başarılar gösterdi. Mankenliğin yanı sıra sinemada da yer alan Yiğitalp sahne sanatçılığı da yapıyor.

İstanbul’da yaşayan Hülya Yiğitalp’in kazada hayatını kaybeden oğlunun yanı sıra Fırat ve Asya adlı iki çocuğu daha bulunuyor.

ab676161000051741eb1f5b1f4d9fb33914a2041.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.