Ünlü peynir markası iflasın pençesinde ‘3 ay süre verildi’

Ünlü peynir markası iflasın pençesinde ‘3 ay süre verildi’

Türkiye’de ünlü peynir markası iflasın eşiğine geldi. Mahkeme tarafından 3 ay süre verildi.

Son dönemde artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle mali sıkıntılar yaşayan şirketlerden kötü haber gelmeye devam ediyor. Söz konusu şirketler iflas mahkemelerine başvurarak krizi aşmaya çalışıyor.

Bu durumdan etkilenen son şirket ise Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri fabrikalarından biri oldu. Küresel ekonomik krizin etkisiyle ülke genelinde birçok firma iflasın eşiğine gelirken, Türkiye'nin tanınmış peynir ve süt şirketi de konkordato talebinde bulunmak zorunda kaldı.

fabrika-4.jpg

Özellikle Konya'da bu tür başvurular dikkat çekerken son olarak bir peynir fabrikası da bu süreci yaşayan firmalar arasına katıldı.

Konya'nın ünlü peynir fabrikası, mahkemeden geçici olarak 3 ay mühlet süresi aldı. Şirketin alacaklarını tahsil edememesi ve borçlarını ödeyememesi üzerine bu adımı attığı öne sürülüyor.

Gıda üretimi yapan tesislerin de bu süreci yaşaması, vatandaşlar arasında merakla takip ediliyor.. Ancak konkordato sürecinden sonra bazı işletmelerin durumlarını düzeltemeyerek iflas etmek zorunda kalıyor.

meshur-peynir-markasi-iflasin-esiginde-mahkeme-sure-verdi-85e3fd.webp

Erkon Süt gibi büyük bir süt ve süt ürünleri üreticisi de bu durumdan etkilendi. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden firma için geçici mühlet süresi kararı çıktı. Bu gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve özellikle gıda sektörü için dikkate alınması gereken dönemeci işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.