Ünlü pizza zinciri iflas etti! Şubelerini tek tek satıyor

Ünlü pizza zinciri iflas etti! Şubelerini tek tek satıyor

Dünyaca ünlü pizza devi iflas etti. Türkiye'de de faaliyet gösteren şirket o bölgedeki şubelerini satılığa çıkardı.

Dünyanın önde gelen pizza zincirlerinden ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Pizza Hut’ın ABD'deki 127 franchise şubesi satışa çıkarılıyor. ABD’deki ekonomik sıkıntılardan etkilenen Pizza Hut’ın franchise işletmecisi EYM Pizza LP, borçlarını kapatabilmek amacıyla bu adımı attı.

nrn.com’un haberine göre, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan EYM Pizza LP, Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin eyaletlerindeki tüm şubelerini finansal yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak satmayı planlıyor.

yeni-proje-3-1frz.webp

Satış işlemlerinin kolaylaştırılması için National Franchise Sales adlı danışmanlık firmasıyla iş birliği yapıldı. Bu süreçte alacaklıların zararlarını en aza indirmek amacıyla varlık yönetimi de devreye sokulacak.

Ağustos ayında, EYM Pizza’nın kardeş şirketi EYM Chicken da Illinois, Indiana ve Wisconsin’deki 25 KFC restoranını aniden kapatmıştı. Her iki şirket de Denny's ve Panera gibi markaların franchise’larını elinde bulunduran EYM Group’a ait. Kapatılan KFC şubelerinin, yeni sahiplerine devredilene kadar kapalı kalacağı bildirildi.

image-7-gmv5.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.