Ünlü pizza zinciri iflasın eşiğinde! Bir dönemin gözde markasıydı

Ünlü pizza zinciri iflasın eşiğinde! Bir dönemin gözde markasıydı

Ünlü pizza markasından iflas koruması başvurusu geldi.

Pizza Hut'ın franchise sahibi olan EYM Pizza L.P. ve bağlı şirketler, iflas koruması talebiyle başvuruda bulundu. Bu başvuru, Teksas'ın Doğu Bölgesi'nde Pazartesi günü gerçekleştirildi ve şirketlerin Bölüm 11 iflas koruması talep ettiği belirtildi.

image-519.png

ÖDENMEMİŞ TELİF ÜCRETLERİNDEN DAVA AÇTI

Pizza Hut, EYM Pizza L.P. tarafından ödenmemiş telif ücretleri sebebiyle hukuki süreç başlattı. Bu durum, EYM Pizza'nın Illinois'deki Pizza Hut lokasyonları için yaptığı 11. bölüm iflas başvurusunun sonuçlarını belirsiz hale getiriyor.

Pizza Hut’a bağlı şirketler son dönemde Ohio ve Indiana’da 15 lokasyonu kapatma kararı aldı.

14ad9415910e61c29188dc48142171b0.jpg

Wisconsin ve Indiana’daki ilgili şirketlerle ilgili dosyada, yalnızca iki alacaklı bulunuyor: 21 milyon dolardan fazla bir borcu olan Üretici Bankası ve 2,25 milyon dolara yakın bir borcu olan Pizza Hut.

140 RESTORANI BULUNUYORDU

Pizza Hut, düşük performans ve mali kötü yönetim iddiaları ile ilgili olarak en büyük franchise sahiplerinden biri olan EYM Pizza'ya dava açtı. QSR Dergisi'nin raporuna göre, bu hukuki mücadele çok uluslu pizza zincirini ve franchise'ı karşı karşıya getirdi. EYM Pizza, Georgia, Güney Carolina, Illinois, Indiana ve Wisconsin'de toplam 140 restoran işletiyordu.

image-518-1024x564.png

EYM’NİN SATIŞLARI DÜŞTÜ

Pizza Hut, EYM'nin markası altında restoran ürün ve hizmetlerini satış ve dağıtım hakkını sağlamış olsa da, 2019'dan 2023'e kadar olan dönemde EYM'nin operasyonel standartları koruma, zamanında ödemeler yapma ve gerekli restoran yükseltmelerini gerçekleştirme yükümlülüklerini yerine getirmediği belirtiliyor.

f840f5f1b9b48a8708727b3e09235e4c.jpg

Bu süreçte, Pizza Hut'ın aynı mağazadaki satışları %7 artış gösterirken, EYM'nin aynı mağazadaki satışları yüzde 10 oranında düşüş yaşadı. Uzmanlar, bu durumun franchise sözleşmesinin uygulanabilirliğini ve marka imajını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor. EYM'nin karşılaştığı bu zorluklar, Pizza Hut altında faaliyet gösteren diğer franchise sahipleri için de endişe kaynağı olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.