Ünlü rock grubu solistti hayatını kaybetti

Ünlü rock grubu solistti hayatını kaybetti

Ünlü rock grubu Iron Butterfly'ın solisti Doug Ingle, 78 yaşında yaşamını yitirdi.

17 dakikalık klasik "In-a-Gadda-Da-Vida"yı yazan isim olan Ingle, üyesi olduğu Iron Butterfly'ın aynı adlı albümünün ABD'de 4 milyon kopya satışına ulaşmasını sağladı.

Acı haberi oğlu, sosyal medyada "Babam, öğretmenim ve dostum, seni seviyorum baba" şeklinde paylaşarak duyurdu.

Nebraska'da doğan Ingle, San Diego'da büyüdü ve 1966'da Iron Butterfly'ı kurdu. 1968'de ilk albümleri "Heavy"yi Atlantic Records'dan yayınladı. Ardından ünlü "In-a-Gadda-Da-Vida" şarkısı geldi. Bu 17 dakikalık şarkı, ABD albüm listesinde tam 140 hafta boyunca kalarak, 4 milyonu aşkın kopya satan aynı adlı albümün B kısmının tamamını kapladı. Şarkının 3 dakikalık düzenlemesi bile tekli listelerinde 30. sıraya kadar yükseldi.

1969'da "Ball" albümü geldi ve ABD'de 3. sıraya kadar yükseldi. Ancak grup bölünmeye başlayınca Ingle, 1971'de gruptan ayrıldı.

Ingle, gruptan kazandığı parayla 600 dönümlük bir arazi aldı ve müzikten uzak kaldı. Ancak 1990'da Iron Butterfly'a döndü.

"In-a-Gadda-Da-Vida" şarkısı klasikleşirken, popüler animasyon "The Simpsons"da bile yer aldı. Bu şarkı, popüler kültürde önemli bir referans noktası haline gelirken, Slayer, Boney M gibi sanatçıların da kapak versiyonlarına ilham verdi.

Doug Ingle'ın ölümüyle birlikte Iron Butterfly'ın hayatta kalan üyesi kalmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.