Ünlü sigorta şirketinin ruhsatları iptal edildi

Ünlü sigorta şirketinin ruhsatları iptal edildi

Sigorta poliçelerinde usulsüzlük tespit edilen ünlü sigorta şirketinin tüm branşlardaki sigortacılık sigortacılık ruhsatları iptal edildi.

Sigorta poliçelerinde usulsüzlük tespit edilen ve kayyum atanan ünlü sigorta şirketin tüm branşlardaki sigortacılık ruhsatları iptal edildi.

Gri Sigorta'nın iflas kararı, sigorta sektöründe büyük bir şok etkisi yarattı. Binlerce kişinin sigorta poliçeleri bir günde iptal oldu.

5ztgbljhjeozsf-bkw9ysw.webp

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şirketin yönetimine el koyarak kayyum atadı.

Bu durum sonucunda binlerce kişinin sigorta poliçeleri bir anda iptal edildi.

SEDDK'nın açıklamasında, "Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 07/08/2024 tarihli ve 728 sayılı kararı doğrultusunda, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve Sigorta Şirketleri ve Reasürans Şirketlerinin Kuruluş ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, Gri Sigorta A.Ş.'nin tüm branşlardaki sigortacılık ruhsatlarının iptal edilmesine karar verilmiştir," denildi.

1633327.webp

NE ZAMAN KURULDU?

Gri Sigorta, sektörde yaklaşık 30 yıllık tecrübeye sahip Rüstem Güngör tarafından kurulan bir sigorta şirketidir ve 2020 yılı Aralık ayında İzmir'de faaliyete geçmiştir.

Aralık 2022'de Paragon Holding, şirketin yüzde 87'sini satın alarak büyük bir hisseye sahip olup, Türkiye genelinde 10 bölge müdürlüğü ile hizmet vermektedir.

mahkeme-hakimlik-780x470-1721395456.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.