Ünlü Türk matbaa devi iflasın eşiğinde! Ekonomik kriz şirketleri teker teker vuruyor

Ünlü Türk matbaa devi iflasın eşiğinde! Ekonomik kriz şirketleri teker teker vuruyor

Dünya genelindeki ekonomik durgunluk, Türkiye'de de derin izler bırakmaya devam ediyor. 30 yıldır matbaacılık sektöründe hizmet veren bir firma daha konkordato talebinde bulundu.

Ekonomik kriz, matbaacılık sektörünü derinden sarsarak zor bir döneme sürükledi. Pandemi sonrası artan maliyetler ve azalan talepler, bu sektörde faaliyet gösteren işletmeler için büyük sorunlar yaratıyor.

matbaa.jpg

Fikret Özsan Matbaacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato başvurusu, sektörün diğer firmaları açısından endişe verici bir gelişme olarak görülüyor.

Mevcut ekonomik koşulların düzelmemesi halinde iflas ve konkordato başvurularının artması bekleniyor.

bilir-basim-kurumsal-7-1030x687.jpg

Şirketlerden gelen kötü haberler devam ediyor. Bunlara bir yenisi daha eklendi. 1993 yılında Nilüfer’de kurulan Fikret Özsan Matbaacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, yaşadığı mali kriz nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin mali durumunu inceledikten sonra 3 aylık geçici konkordato süresi tanınmasına karar verdi.

Bu süre zarfında, şirkete konkordato komiseri olarak Nesrin Beşe atandı. Ayrıca, firma hakkında 3 Mayıs itibarıyla yeni icra ve iflas takibi yapılamayacağı bildirildi.metin.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.