Ünlü Türk sigorta devi satıldı: Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

Ünlü Türk sigorta devi satıldı: Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

Türkiye’nin köklü sigorta devi Generali Türkiye Sigorta satıldı.

Kiler Holding, Türkiye'de 150 yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta'yı satın aldığını duyurdu.

Kiler Grubu, 2025 stratejik hedefleri doğrultusunda finans sektörüne olan ilgilerini kamuoyuna duyurdu. Kiler Grubu'nda yapılan açıklamada "Ülkemizin uzun vadeli büyüme politikaları ve kişi başına düşen gelirdeki artışın sigortacılık sektörünü olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz ve bu sektörde güçlü bir büyüme öngörüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca açıklamada "Bu bağlamda, 150 yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin Kiler Grubu tarafından satın alınmasına karar verilmiştir" denildi. Kiler Holding, Arex Grup ile birlikte, Generali Türkiye Holding B.V. ve Generali Sigorta Anonim Şirketi hisselerinin yüzde 99'unun devralınması konusunda 3 Temmuz'da gizlilik sözleşmesi imzaladı.

17 Eylül'de ise Hisse Devir Sözleşmesi'ne (HDS) imza atıldı. Kiler Holding açıklamasında "Hisse devir işlemi, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Rekabet Kurumu (RK) onaylarına tabidir ve bu onayların ardından işlem tamamlanarak devrin resmileşmesi sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.