Ünlü Türk şirketi iflasın eşiğinde! Konkordato kararı verildi

Ünlü Türk şirketi iflasın eşiğinde! Konkordato kararı verildi

Ünlü şirketi iflasın eşiğine geldi. Mahkeme tarafından konkordato kararı verildi.

Türkiye dahil birçok ülkede iflas süreçleri yaşanmaya devam ediyor. Pandemi döneminde başlayan ekonomik sıkıntılar Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla daha da karışık bir hal aldı.

Birçok ülkede iflas başvuruları artarken Orta Doğu da yaşanan gerilim ekonomik olarak daha zor bir dönemden geçileceğinin sinyalini verdi.

Türkiye'de ise bu gelişmelerin yanı sıra bir önceki dönemde alınan yanlış kararların etkisiyle de enflasyon büyük tırmanışa geçti. Bu süreçte Türk ekonomisi büyük zararken birçok firma ise iflas bayrağını çekti.

hileli-iflas-sucu-1280x720.jpg

Bu kez iflas sürecine ise 2017 yılında kurulan ünlü şirket girdi. Ekonomik kriz nedeniyle Adana'daki üretici firmalarda konkordato kararlarının arttığı bildiriliyor. Son olarak, Adana merkezli Bilgili Profil ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin üç ay geçici süreyle konkordato ilan ettiği öğrenildi.

Bilgili Profil, profil üretiminde önemli bir rol oynayan firma, mevcut ekonomik sıkıntılardan etkilenerek iflas sürecine girdi ve mahkemeye konkordato başvurusunda bulundu.

aluminyum-profil-ureticileri.jpg

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 30 Temmuz 2024 tarihinde şirketin başvurusunu değerlendirerek üç aylık geçici mühlet verdi. Bu karar, saat 11:30 itibarıyla yürürlüğe girecek. Mahkeme ayrıca alacaklılara itiraz için 7 gün süre tanıdı.

KAPI VE PENCERE ÜRETİMİNDE YER ALIYORDU

2017 yılında kurulan Bilgili Profil Ltd. Şti., son model makineleriyle yılda 4.000.000 kg üretim kapasitesine sahip. Şirket, toz halinde temin edilen PVC hammaddelerini çeşitli işlem ve aşamalardan geçirerek kapı ve pencere üretiminde kullanılmak üzere sunuyor.

screenshot-5.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.