Ünlü yatırımcı o hisseyi satıyor: Kimse bunu beklemiyordu

Ünlü yatırımcı o hisseyi satıyor: Kimse bunu beklemiyordu

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, teknoloji devi Apple'daki hisselerinin yarısını sattı.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, Apple’daki varlıklarının çeyrek sonunda 84,2 milyar dolar değerinde olduğunu ve sahip olduğu 790 milyon hisseden 400 milyona düştüğünü açıkladı. Bu durum, "Omaha Kahini" olarak bilinen Warren Buffett'in Apple’daki hisselerinin %49'undan fazlasını sattığını gösteriyor. Uzun süre hisse senedi tutma stratejisiyle tanınan Buffett için bu önemli bir satış olarak öne çıkıyor.

CNBC'nin haberine göre, Buffett, bu yıl "bir miktar Apple" hissesi satmanın, ABD hükümetinin artan mali açığı kapatmak için gelecekte sermaye kazançları üzerindeki vergileri artırma olasılığı nedeniyle Berkshire hissedarlarına uzun vadede fayda sağlayacağını belirtti. Ancak, bu satışların büyüklüğü, bunun sadece vergi tasarrufu amaçlı bir hamle olmayabileceğini düşündürüyor. CNBC, Apple hisselerinin ilk çeyrekte yapay zeka inovasyonunda geride kaldığı endişeleriyle düştüğünü, ancak şirketin yapay zeka alanındaki geleceği hakkında daha fazla ayrıntı vermesiyle ikinci çeyrekte %23 artışla yeni bir rekora imza attığını belirtti. Buffett’ın neden sattığı tam olarak belli değil; bu durumun şirket sebepleri, piyasa değerlemesi veya portföy yönetimi endişeleriyle ilgili olabileceği belirtiliyor.

Berkshire Hathaway, Apple’daki hisselerini daha önce de azaltmıştı. Şirket, 2023 yılının son üç ayında, sahip olduğu hisselerin yaklaşık %1'ini temsil eden 10 milyon Apple hissesini satmıştı. 2024 yılının ilk çeyreğinde ise Apple’daki hisselerini %13 oranında azaltmıştı.

REKOR NAKİT VARLIK

Holding, ikinci çeyrek için yaklaşık 277 milyar dolarlık rekor bir nakit varlık bildirdi. İlk çeyrekte yaklaşık 189 milyar dolar nakit ve eşdeğer varlık bildirilmişti. İkinci çeyrekte, Berkshire Hathaway 75,5 milyar dolarlık hisse senedi sattı. Apple ile birlikte, en büyük ikinci pozisyonu olan Bank of America'daki hissesini 41,1 milyar dolara düşürdü.

CNN'nin haberine göre, rapor, Berkshire’ın toplam değerinin yaklaşık %72'sinin beş şirkette yoğunlaştığını gösterdi: American Express (35,1 milyar $), Apple (84,2 milyar $), Bank of America (41,1 milyar $), Coca-Cola (25,5 milyar $) ve Chevron (18,6 milyar $).

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.