Ünlü zincir köfte markasında skandalı! Domuz eti yedirmişler

Ünlü zincir köfte markasında skandalı! Domuz eti yedirmişler

Birçok şubesi olan ünlü zincir köfte markasının ürünlerinde domuz eti kullandığı tespit edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda, Türkiye’nin önde gelen köfte zincirlerinden birinin iki farklı şubesinde domuz eti tespit edilmesi, büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medyada geniş yankı bulan olay, tüketiciler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı.

GİZLİLİK KARARI ALDIRDI

Bakanlık, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamaya başlamıştı. Edinilen bilgilere göre, köfte zinciri isminin kamuoyuna duyurulmaması için mahkemeye başvurarak gizlilik kararı aldırdı. Böylece, Bakanlık'ın normalde şeffaf şekilde paylaştığı bu tür denetim sonuçları, bu olayda açıklanmamış oldu.

inegol-kofte-yemekcom.jpg

Son günlerde gıda sektöründe yaşanan skandallar arasında "domuz eti" kullanımı dikkat çekiyor. Düzce’deki bir yemek firmasında domuz eti bulunduğu ortaya çıkmış, ünlü bir börek zincirinde de kıymaya kanatlı eti ve taşlık karıştırıldığı tespit edilmişti. Bu son gelişme, gıda güvenliği konusundaki endişeleri daha da artırdı.

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından, adı geçen köfte zincirinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Tüketicilerin sosyal medyadaki tepkileri ise artarak devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.